ÍNDEX DE RECEPTES

4 de gener del 2016

TORRÓ DE XOCOLATA CRUIXENT

Aquest és el torró del que quan ets petit t'agrada i  no en vols cap altre... !, desprès canvies perquè n'hi ha de més bons...però tot i així si la xocolata és bona, aquest és un torró que té molt d'èxit! El vaig fer amb xocolata del 50% de cacau perquè a casa hi ha a qui la negra no li agrada gaire.
De receptes n'hi ha moltes, i segur que totes bones, però no volia que fos molt greixós i vaig optar per a substituir el llard, que normalment es posa, per oli d'oliva, i  també hi he posat un polsim de sal, per a potenciar-ne el gust, segons diuen els bons xocolaters!
Amb els millors desitjos per al 2016, esperem que els Reis Mags d'Orient...,  us portin, ens portin,  moltes coses bones!
TORRÓ DE XOCOLATA CRUIXENT
Ingredients
170 g de xocolata amb llet
85 g de xocolata 50%
50 g d'oli d'oliva
75 g d'arròs inflat de xocolata
Pessic de sal
Motlle
Elaboració
En un cassó posem les xocolates tallades a trossos i l'oli, fonem al bany maria, remenant per a que s'integri tot i obtinguem una crema fina i brillant. Retirem del foc i deixem que perdi temperatura, fins a uns 40º, amb aquesta precaució l'arròs es mantindrà cruixent. Aboquem l'arròs inflat a la xocolata i el polsim de sal, remenem bé i aboquem en el motlle, si voleu assegurar que es desemmotlli fàcilment folreu-lo amb paper film. Omplim el motlle i donem uns cops per a que quedi tot ell ple, sense forats, a mida que doneu copets podreu omplir una mica més. Deixem refredar a temperatura ambient i després reservem a la nevera. Desemmotllem, tallem a gaudir de mossegades cruixents!!

6 comentaris:

Eva ha dit...

Aquest torró tipus "suchard" és el que més m'agrada, i quina forma més xula!! Feliç 2016!!

VISCalacuina ha dit...

Que bo que és aquest torró, t'ha quedat maquíssim!

trifasic de baileys ha dit...

jeje suchard??!! està bonissim! vaig provar la versió amb xocolata blanca i també deu ni do!!! no perdona! petons

QUIMA ha dit...

Bonissim !!! No cal comprar-ne que aquest es molt millor.
Bon Any !!!
Petons

ISABEL ha dit...

Teresa, un torró boníssim.
Que tingueu un molt bon any.
Petons i una forta abraçada

Anna Pigarda ha dit...

Jo continuo fidel a aquest tipus de torró, malgrat que passin els anys, és l'únic que mai no sobra a casa i el primer que desapareix! Bon any nou, Teresa!

Seguidors