ÍNDEX DE RECEPTES

27 de maig del 2016

BRAÇ DE GITANO SALAT

Pel meu aniversari em van regalar un hortet urbà!! sempre m'ha agradat molt això de tenir un hort, però un hort de veritat...i com a Barcelona no pot ser, per a traure'm el cuquet ja n'hi ha prou. La primera plantada va ser d'espinacs, pastanagues i enciams. quina il·lusió fa veure com van creixent!. Ja hem fet la segona plantada, cebes i enciams i també hi ha julivert. Aquest braç de gitano tant verd és amb espinacs de l'hort!! Súper bo!!
Com fa dies que tenia l'entrada preparada, ja puc dir-vos que la collita de cebes ha estat força bona! ja s'han acabat ... estaven boníssimes, ara vull plantar tomàquets, que potser ja vaig tard...
Bon cap de setmana!!
BRAÇ DE GITANO SALAT
Ingredients
Pel pa de pessic salat
100 gr de farina
160 g d'espinacs
2 ous
Sal
Oli d'oliva
Pel farcit
Formatge cremós (tipus Philadelphia)
Salmó fumat
Preparació
Farem el pa de pessic d'espinacs: Rentem bé els espinacs i el posem en el got de la batedora amb un rajolí d'oli d'oliva i els dos rovells d'ou i triturem bé, ens quedarà una crema d'un ver intens. Reservem

Muntem les clares a punt de neu amb el pessic de sal i les anem incorporant poc a poc, amb l'ajuda d'una espàtula, a la crema d'espinacs, procurant que no perdin massa volum.
Posem paper especial de forn en una safata, hi aboquem la barreja, procurem que quedi ben repartida, que quedi de 1/2 cm de gruix. Coem a 180º durant uns 8 minuts. No ha de quedar molt cuita perquè sinó no podrem enrotllar-la.
Traiem del forn, l'aboquem damunt un drap humit, traiem el paper de forn amb compte i l'enrotllem. Deixem refredar. Un cop fred, el desenrotllem, repartim una capa de formatge cremós i cobrim amb salmó fumat, l'enrotllem i reservem a la nevera, el podem servir amb una amanida o bé tallat a rodanxes com a aperitiu.
El podem farcir al nostre gust, admet mil variacions!
Recepta adaptada de Karlos Arguiñano

1a plantada a l'hort: espinacs, pastanagues i enciams


10 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Es nota el bon clima de Barcelona! Quan hi viviem l'hortet urbà era genial et puc dir que el de parís no ho és tant!
LA recepta em vé genial, la nena m¡ha demanat un braç salat aixi que em puc ficar a la cuina ja!
Petons i bon cap d setmana,
Palmira

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Fa molta il.lusió veure com creixen les verdures i plantes, les gaudeixes molt més quan les portes a taula.
Aquest braç m'agrada molt, fa molt temps (anys) que no el faig i al veure el teu tan maco em venen ganes de fer-ho de nou.
Petons.

sandra/ josemaria ha dit...

Que boooooooooooooooooooooooooooooo

Anna Pigarda ha dit...

Quin braç de gitano més espectacular! El color és preciós! T'ha quedat un recepta ben original! Nosaltres quan van tenir el mini hortet a casa, tots tenia un gust boníssim! No hi ha res com el conreat a casa! Petonet!

GEMMA ha dit...

Mira que l'he fet de vegades i ara he vist que no el tinc publicat!!
Nosaltres ja tenim els primers tomàquets a punt de collir!! Fa molta il·lusió menjar de collita pròpia.
Petons

Unknown ha dit...

Trobo que cal tenir molta MOLTA traça per fer aquest braç tant temptador, tan ben fet i amb ingredients tan bons!

Unknown ha dit...

El comentari de sobre es meu: Mercè de Destapant Cassoles però amb el correu de ma filla....

Merchi ha dit...

Divino!!entran ganas de cortarse un trozo y luego repetir jajajaja. Me encanta el color que tiene, es precioso.

Besiness

lolines ha dit...

Quin hortet mes xulo.
I quina recepta mes bona

Amblesmansalamassa ha dit...

Quin goig i quisn colors!!! No hi ha major satisfacció que menjar-se les coses que un ha cultivat. veritat?? I com es nota en el gust!!
Clara

Seguidors