ÍNDEX DE RECEPTES

2 de maig del 2016

PASTÍS DE MATÓ

Els pastissos de formatge ens agraden molt i ara portava dies sense fer-ne cap... Aquest és molt fàcil i ràpid de fer, i de tant bo ... encara més ràpid de quedar-te sense! Amb aquestes quantitats surt un pastís no massa gran, i com està molt bo recomano que les dobleu ... el motlle que no sigui massa gran, però si alt perquè puja molt, desprès ja sabeu que els de formatge baixen també molt. 
PASTÍS DE MATÓ
Ingredients
375 g de mató
250 g de iogurt natural
3 ous (L)
50 g de farina de rebosteria
1/2 beina de vainilla
Motlle de 16-20 cm (per aquestes quantitats)
Opcional: fruites del bosc i sucre (300 g fruites 120g sucre)
Elaboració
En el bol de la batedora posem el mató, el iogurt i els ous, batem bé fins a tenir una barreja fina, afegim la farina, el sucre i les llavors de la vainilla (obrim la beina pel mig i amb la punta d'un ganivet rasquem bé) i batem per a integrar-ho tot,  no ens interessa una massa amb molt d'aire, per tant no l'hem de batre gaire. Tapem amb film i deixem reposar a la nevera, mentre preescalfem el forn a 180º.
Un cop engreixat el motlle hi aboquem la massa i coem a 180º, si teniu l'opció de dalt i baix millor, durant 45-50 minuts. Un cop passats 40 minuts podrem obrir el forn i comprovar si està cuit.
Traiem del forn i deixem refredar, desemmotllem i reservem a la nevera.
Per aprofitar que tenia fruites del bosc, vaig coure aquestes amb 120 g de sucre, durant uns 20 minuts, quan espesseix retirar del foc i deixar refredar. També podeu passar-la per un colador per a traure'n les petites llavors, jo aquest cop no ho vaig fer.
Font: Gastronomia y Cia

15 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Quina alegría trobar-te en el blog aquest pastís... una bona trobada per els "formatgedictes", el mató quina delícia per el paladar i per a tots el que som formatges...
Una abraçada Teresa¡¡ :O)

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Per mi els pastissos de formatge son tota una temptació. Amb el mató queda el gust suau i la capa de melmelada per sobre amb la seva dolçor el fa molt atraient.
Petons.

Cristina ha dit...

Quin tall! La meva mare frissaria amb aquest pastís...li encanta el mató.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quin goig que fa el tall del pastís!! Bé...tot el pastís! Fa molts anys que no menjo pastís de formatge i penso que el toc de la melmelada ha de ser tot un "punt"!!
Petons i bona setmana,
Olga

lolines ha dit...

Que suau i bonissim aquest pastís

Eva ha dit...

Quina salivera!! sóc molt fan dels pastissos de formatge, i els fets amb mató són tan suaus que no pararies mai de menjar-ne!! un petó!

Miquel ha dit...

Queda muy bueno yo también hice uno y me encanto. Fan de los pasteles con queso.
Bss

trifasic de baileys ha dit...

sóc una fan dels pastissos de formatge, i el de mató ja l'he provat ja! brutal!! petons

Amblesmansalamassa ha dit...

Quin goig que fa...a mi qualsevol pastís amb formatge m'encanta!!! De mató mai l'he provat, aviam si m'animo ja que fa pita de ser boníssim!
Clara

María ha dit...

Que rico . tiene que estar querida amiga, y que facil se ve, pero como bien dices seguro que es mas facil aun comerlo jejeje, me ha encantado. Mil besicos cielo

Anna Pigarda ha dit...

Un dels meus pastissos favorits, els de formatge! Però encara no n'he fet mai cap a casa de mató.Segur que és deliciós, així que m'emporta la recepta i llàstima que no me'n pugui endur també un trosset! Un petonet!

Palmira POM ha dit...

Amb mató m'agrada molt com queden els pastissos de formatge, molt més lleugers que els cheesecakes americans!
Petons
palmira

Agnes ha dit...

Hola! La massa no porta sucre?
Ho tinc a mitg preparar i no se que fer

Anònim ha dit...

Caldria corregir la recepta. Falta especificar la quantitat de sucre.....

Mai ha dit...

Hola bon día, ja fet el teu pastís, queda bonisimmm
No posava la quantitat de sucre jo li he posat 100gr
Tu quan li posas?
Gràcies

Seguidors