ÍNDEX DE RECEPTES

19 de maig del 2016

PASTÍS MIL FULLS DE POMA

Avui tirem de rebost... hem estat uns dies a Florència i no hem treballat, de tant en tant va bé que et serveixin! Un viatge molt cansat, aprofitant cada moment doncs hi ha tant per veure que no t'ho acabes! Em va agradar moltíssim el Mercat Central, no em cansava de passejar per les parades... (per un moment vaig pensar en els que veus embadalits per la Boqueria o Santa Caterina...jo estava fent el mateix!). A la planta de dalt tot de llocs per a menjar, veure, una escola de cuina, una petita llibreria, em vaig comprar un llibret amb receptes de pa, que per cert el fan boníssim, això si, sense sal !A veure si faig un petit resum fotogràfic del viatge i us l'ensenyo.
Aquest pastís mil full de poma ens el vam cruspir amb els companys de feina ara fa unes setmanes, què celebràvem? doncs la publicació del llibre del Francesc, "Modelos de policia" i molt detallista i generós que és, ens va convidar a un pica-pica que ben bé va ser un dinar... i per a arrodonir-lo vaig fer-los aquest mil fulls de poma! Molt bo!
Sento no poder-vos posar la foto del tall per veure les capes de poma... no la trobo...per dins es veuen no les mil fulles, però si que queden visibles les capes de la poma laminada.
PASTÍS MIL FULLS DE POMA
Ingredients
Motlle de 20-22 cm
5-6 pomes
2 ous
50 g de sucre moré
230 g de mantega
100 ml de llet
70 g de farina
1 c/p de llevat tipus Royal
Pessic de sal
1 beina de vainilla
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Engreixem el  motlle i cobrim el cul amb paper sulfurat de forn.
Tamisem la farina, la sal i el llevat i reservem en un bol.
Muntem els ous amb el sucre i les llavors de la vainilla (obrim pel mig la beina i amb la banda del ganivet que no talla rasquem les llavors). Batem durant un 5 minuts, o fins que tripliqui el volum. Desfem la mantega i hi afegim la llet, barregem bé, i ho afegim a la barreja d'ous. Barregem bé suaument. Incorporem la farina amb l'ajuda d'una espàtula amb moviments suaus, envoltants.
Traiem el centre de les pomes i les pelem, (si no tenim estri per a traure el centre de la poma, les pelem i tallem a quarts i li traiem). Amb l'ajuda d'una mandolina fem làmines fines, però que no es trenquin, i les anem introduint dins el bol on tenim la massa, impregnant-les bé.
Omplim el motlle intentant que quedi una superfície llisa.
Coem durant 30 minuts o fins que al punxar surti l'agulla seca. 
Retirem del forn i deixem que perdi temperatura.
Un cop fred desemmotllem i deixem que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta.
Per a que quedi brillant pintar per sobre amb melmelada d'albercoc (escalfeu-ne una mica amb dues cullerades d'aigua, coleu bé, ajudeu-vos una cullera, hi podeu desfer una fulla de gelatina hidratada)
Si l'acompanyem amb una bola de gelat de vainilla, una mica de nata muntada ... encara estarà més bo!
c/p= cullera de postres
Font. blog Dulces bocados


5 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Un pastís deliciòs! Si que ve de gust que et serveixin de tant en tant, esto somniant que ho facin!!
Amb tantes pomes aquest pastís a casa no dura ni tres dies!

Petons
Palmira

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Florència es una ciutat preciosa, segur que t'ho vas passar la mar de bé i veu menjar de meravella.
Ja imagino que el pastís va desapareixer tenía que estar molt bo, 'imagino el tall.
Petons.

Amblesmansalamassa ha dit...

Quina fila aquest pastís!! I quina sort de viatje!!!
Clara

sandra/ josemaria ha dit...

Que bo

Cristina ha dit...

Oooohhhh!!!

Seguidors