ÍNDEX DE RECEPTES

29 d’agost del 2016

PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE MASCARPONE

 S'han acabat...les vacances! i obrim la paradeta amb aquest pastís de celebració de dos aniversaris que ens van quedat pendents! Un pastís de xocolata farcit amb crema de mascarpone, molt bo! què voleu que us digui...
Bé, desitjant que us hagin anat molt bé les vacances i que torneu, tornem, amb ganes de fer moltes coses i bons propòsits...i que ens retrobem ben aviat, física o virtualment!
PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE MASCARPONE
Ingredients
Pa de pessic
4 ous (uns 200 g)
200 g de sucre
200 g d'oli de girasol
20 g de cacau pur en pols
80 g de farina
8 g de llevat (tipus Royal)
100 g d'amella molta
Essència de vainilla
pessic de sal
4-6 c/s de rom negre (opcional)
Farcit
250 g de formatge mascarpone
250 g de iogurt grec
90 g de sucre
1 c/p de cacau en pols
Essència de vainilla
Cobertura
200 g de xocolata de cobertura
20 g de mantega
80 g de nata líquida (la vaig posar a ull, no volia que fos una cobertura ni massa tova ni massa dura)
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
En un bol posem els ous i el sucre i batem molt bé fins a que doblin el seu volum i tinguem una crema escumosa i blanquinosa, hi afegim l'oli i continuem batent fins a que s'hagi integrat. En un altre bol barregem tots els ingredients secs, la farina i el cacau tamisats, i els afegim a la barreja d'ous, amb una espàtula i amb moviments envoltants, de baix a dalt, anem integrant les dos barreges, vigilant que la massa no perdi volum.
Cobrim una safata de forn amb paper vegetal especial pel forn, hi aboquem la massa i repartim per a tota la superfície, ha de tenir un gruix d'un cm aproximadament.
Coem uns 15-20 minuts a 180º. No us passeu de cocció perquè us quedaria dura.
Deixem refredar abans de desemmotllar. Amb compte l'aboquem damunt d'una altra lamina de paper vegetal i amb traiem el paper vigilant per tal de no arrencar o trencar el pa de pessic.
Tallem per la meitat, posem un sobre l'altre per a fer els  4 costats rectes i de la mateixa mida i reservem.
Fem el farcit; en un bol posem el formatge mascarpone, el iogurt, el sucre, el cacau i l'essència de vainilla i batem bé amb una espàtula fins a integrar tots els ingredients, ha dem quedar una crema ben espessa. Reservem a la nevera tapada fins que muntem el pastís, la podem preparar el dia abans.
Muntem el pastís
A la safata de presentació hi posem una placa de pa de pessic, la part més llisa cap avall. cobrim amb la crema de mascarpone, la repartim bé, tapem amb l'altra placa de pa de pessic, la part més llisa a dalt,
pressionem una mica per a que quedi per un igual i la crema es reparteixi bé.
Desfem la xocolata al bany maria amb la mantega i la nata líquida, remenem bé per a integrar-ho i quedi un crema fina. Aboquem damunt el pastís i amb un a espàtula repartim bé, en aquest ocasió  no vaig posar-ne pels laterals, si en cau una mica no passa res. Per tal que no s'embrutés amb la xocolata el paper de blonda, vaig posar per sota del pastís paper vegetal, per tot el voltant. Per acabar vaig repartir cacau en pols per sobre, amb l'ajuda d'un colador, va quedar ben envellutat!
Font: Gastronomia y Cia

5 comentaris:

Anna Pigarda ha dit...

Això sí que és tornar per la porta gran, Teresa! Quin pastís més espectacular! Ja m'agradaria fer-ne un bon tall ara mateix! Aquest me l'apunto que em tornen boja els pastissos de xocolata! Un petonarro ben fort!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Tornes molt dolçament amb un pastís molt bonic!
Petonets,
Olga

Amblesmansalamassa ha dit...

Ohhh, sembla de pastisseria!!! Bona tornada!!
Clara

ISABEL ha dit...

Que bo.......
Una excepció desprès de les moltes que en fet l'estiu, no passaria rés si ens prenem un tall-et!!!!!!!!!!!!
Oh hi!!!!!!!
Felicitats, molt maco.

Bruixes a la cuina ha dit...

Teresa quin pastís!!! això és tornar i fer-nos feliços! El tall es veu perfecte! Segur que tothom va quedar encantat, oi?

Una abraçada reina!

P.S - Jo també estic intentant recuperar el ritme pre-vacances però sembla que porto l'estiu i la mandra enganxada a les orelles: costa! hahahaha.

Seguidors