ÍNDEX DE RECEPTES

19 de setembre del 2016

PA DE PESSIC JAPONÈS (KASUTERA)



Sabeu què em va cridar l'atenció quan vaig veure fer aquesta coca, pa de pessic? doncs que quan la trauen del forn, en calen, l'embolicaven amb film... al reves que nosaltres que deixem damunt d'una reixeta per a que no agafi humitat... La veritat es que m'ha sorprès molt aquest pa de pessic, està súper bo, dolcet i amb gust de mel, esponjós, la textura però, diferent... deu ser pel fet d'embolicar-lo. També ens pot anar molt bé per a farcir, fer-ne un pastís...
PA DE PESSIC JAPONÈS (KASUTERA)
Ingredients
300 g d'ous (uns 6 mitjans)
200 g de sucre
2 c/s de mel
3 c/s d'aigua (tèbia)
150 g de farina
1 c/s de sucre morè
Motlle de 18-20 cm
Elaboració
Folrem el motlle amb paper especial de forn, que sobresurti una mica del motlle.
Preescalfem el forn a 170º
Batem una mica els ous amb batedor manual, posem al bany maria, hi afegim el sucre i batem per a que el sucre es desfaci, traiem del bany maria i batem molt bé fins a tenir una crema blanquinosa i esponjosa, ara si ho fem amb batedor elèctric millor. Barregem la mel i l'aigua tèbia i l'afegim a la crema d'ous i sucre, ho incorporem bé. Tamisem la farina i l'anem incorporant a la barreja anterior, poc a poc per a que no perdi volum. Donem uns copets al cul del bol (això deien...), ho aboquem en el motlle i amb l'espàtula fem com si remenéssim per sobre. Coem a 170º durant 15 minuts i després uns 45-50 minuts a 160º.
Traiem del forn, donem uns copets al cul del motlle, desemmotllem damunt una safata i tapem amb film fins que s'hagi refredat del tot. 
Pel que he vist el fan sempre quadrat i tallen els laterals de manera que es veu l'interior pels 4 costats.
Empolsinem amb sucre llustre.
c/s = cullera sopera
Font: Cooking with Dog  (mireu el vídeo... )


10 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Em sembla ben curiòs això d'embolicar un pà de pessic... i a més porta poca farina per tant ous i sucre. Segur que la seva textura no deixa indifferent!!
Petons i bona setmana,
Palmira

No tot són postres ha dit...

Mira que en sóc molt fan dels coxs, però aizò d'embolicar-lo en calent...coses dels japonesos 😂😂😂😂 però si queda bo i esponjós s'haurà de peovar.
Ptnts
Glòria

No tot són postres ha dit...

Cocs, això, provar...uuuffff això d'escriure amb el mòbil i de nit 😂😂😂😂

No tot són postres ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
trifasic de baileys ha dit...

no n'havia sentit mai a parlar! però com dius, sembla bonissim, i ha de ser estrany això d'embolicar-lo!! m'el guardo per tastar-lo!!! petons

Anna Pigarda ha dit...

A Jordi li van ensenyar, per mantenir la humitat dels bescuits, sobretot, si el fas d'un dia per un altre, d'embolicar-lo just quan el treus del forn perquè així al dia següent està com acabat de fer. Jo ho he fet també i el bescuit queda tendre, gens sec. Petonets!

Amblesmansalamassa ha dit...

Què curiós això d'embolicar-lo, no ho havia vist mai!! Però si dius que és tant bo ho haurem de probar algun dia!!
Que vagi bé! Clara

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aquest no me'l perdo! Ha de ser molt curiós el fet d'embolicar-lo! Ho haurem de provar!
Petonets,
Olga

Sussi Abel ha dit...

Té una pinta genial, me l'apunto!!

ISABEL ha dit...

El provarem.
Tot son tècniques.
Si tu ho dius, te que estar boníssim!!!!
Petons

Seguidors