ÍNDEX DE RECEPTES

12 de desembre del 2016

BRAÇ DE GITANO DE CREMA

Aquest braç de gitano va ser la inspiració per a confeccionar un martell... si, si ...el martell de Sant Eloi (1 de desembre) que devia als dos que tenim a casa! Aquest any no vaig tenir temps de fer-los-hi i em sabia força greu! Però aquest braç-martell va quedar prou convincent ...i sobretot estava boníssim! ells però van riure molt.... de l'invent!
BRAÇ DE GITANO DE CREMA
Ingredients per la crema
2 ous
125 g de sucre
80 g de maizena
1/2 l de llet
Pell de llimona
Branca de canyella
Ingredients per la planxa de pa de pessic
100 g de farina
100 g de sucre
3 ous
Pessic de sal
Preparació de la crema
Bullim la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Deixem infusionar i també per a que perdi una mica de temperatura. En un bol batem els ous, afegim el sucre i batem bé per a que es desfaci , aboquem la maizena i la integrem bé, amb batedor de mà va prou bé. Aboquem la llet colada a aquesta barreja i barregem bé, colem i posem a foc mig remenant sense parar, de seguida anirà espessint, apagueu el foc i continueu remenant, tapeu amb fil a pell (toca a toca) per evitar que es faci una capa dura a sobre, deixem refredar i reservem a la nevera.
Fem la planxa del braç
Batem els ous amb el sucre fins a tenir una barreja escumosa i blanquinosa, hi afegim la farina tamisada i la sal, amb una espàtula i amb moviments envoltants anem integrant la farina, vigilant que no perdi volum.
Tenim una safata de forn preparada amb paper sulfurat, hi aboquem la barreja, amb una espàtula repartim bé la massa, ha de tenir un gruix aproximat de 1/2 cm.
Coem durant 10 minuts a 180º, forn preescalfat.
Desemmotllem en calent, l'aboquem damunt d'un drap humit, jo dono la volta a la planxa per a que em quedi la part fosca a dins, l'enrotllem i deixem refredar, d'aquesta manera mantindrà la forma i no se'ns trencarà. Només ens queda farcir-lo bé i enrotllar el braç.
Per a presentar-lo l'empolvorem amb sucre llustre.

11 comentaris:

Bruixes a la cuina ha dit...

M'agrada MOLT el braç de gitano!!!!!!! I no sé perquè, em fa una mica de mandra fer-lo a casa i encara no n'he fet mai cap. Crec que la planxa em té una mica acovardida: tinc la sensació que no la sabré enrotllar bé i en comptes d'un braç de gitano, sortirà un xurro!! :D

Va, m'ho proposaré com a repte per l'any vinent!

Petons reina

Cristina ha dit...

T'ha quedat molt guapu!! Perfecte!

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Si sembla un martell, segur que va ser un moment molt divertit per tots, tant pels Eloi's com la resta de la familia.
Petons.

Eva ha dit...

És el meu braç de gitano preferit, per davant del de nata i trufa! quina pintassa!! un petó ;)

Palmira POM ha dit...

Que bé t'ha quedat ! I segur que els elois ben satisfets amb el seu martell!! El de crema m'encanta i si és cassolà ja ni et dic!
Petons
Palmira

trifasic de baileys ha dit...

Sóc una fan dels braços de gitano!! boja em tornen! sobretot els farcits de nata i cremats per fora!! una meravella jajaj! ara que al teu no li faria un lleig no....t'ha quedat de professional!! petons

Miquel ha dit...

Fantastico por dentro y por fuera, muy acertado Teresa.
petons

MARÍA JESÚS ha dit...

Qué cremoso se ve y la masa muy esponjosa, de lo más apetecible Teresa. Besitos guapa :-)

La Cuina de l'Olga ha dit...

Ooohh! No saps que donaria per poder tastar un trosset!
Petonets,
Olga

Amblesmansalamassa ha dit...

T'ha qquedat de luxe!! Imaginació al poder!!
Clara

Anna Pigarda ha dit...

Només una vegada vaig provar de fer un braç de gitano i va ser un desastre total!! Però com m'agraden molt i fan molt de festa, intentaré seguir les teves instruccions pas a pas a veure si aquest 2017 m'ensurto! Una abraçada i feliç Any Nou!

Seguidors