ÍNDEX DE RECEPTES

19 de desembre del 2016

PAVLOVA DE CAPUTXINO

Quines postres més bones vam fer ahir!!! Us ben recomano aquesta Pavlova!, amb una textura molt cruixent per fora i tova per dins, una passada de bona!, ben bé el gust és de caputxino! Si no sou de cafè, proveu-la perquè el gust és molt suau i en conjunt segur que us agrada!
Avui anem per feina, no li calen gaires paraules...
PAVLOVA DE CAPUTXINO
Ingredients
4 clares d'ou (ous grossos)
250 g de sucre llustre
4 culleradetes de cafè instantani en pols (mida cullera de cafè plena)
2 culleradetes de maizena
1 culleradeta de vinagre de vi blanc
Pessic de sal
300 ml de nata per muntar (35% MG)
Cacau en pols 
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
Preparem una safata de forn amb paper sulfurat en el què haurem marcat un cercle d'uns 23 cm. Reservem
En un bol barregem el sucre llustre, el cafè instantani en pols i el pessic de sal.
En el recipient metàl·lic del robot de cuina muntem les clares d'ou, quan ja es formin pics hi anem afegint la barreja de sucre-cafè-sal a poc a poc i sense deixa de batre (si podeu graduar la velocitat abaixeu-la mentre afegiu el sucre per a que no us quedi tot emblanquinat...). 
Quan tinguem una merenga de color cru homogeni hi afegim la maizena i el vinagre, batem per a integrar-ho i ja tindrem a punt la merenga.
Aboquem la merenga dins del cercle dibuixat i amb una espàtula mirem que quedi uniforme i per un igual , no la feu arribar exacta als 23 cm perquè quan es cogui s'eixampla una mica.
L'enfornem de seguida, abaixem  la temperatura a 150º  i coem durant 1 hora. 
Apaguem el forn i la deixem dins tota la nit. 
Amb compte traiem el paper i col·loquem a la safata de presentació. Encara que es trenqui una mica per fora és normal... ja que queda molt cruixent.
Muntem la nata amb una mica de sucre (opcional). Reservem a la nevera.
A l'hora de servir-la repartim la nata per sobre de forma irregular i amb l'ajuda d'un colador repartim cacau en pols per sobre.



6 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Només les clares oi Teresa? Els rovells no. No l'he fet mai, es veu molt bo i cruixent.
Petons.

Cristina ha dit...

Quina pintassa! Només cal veureu-la que ja oloro el cafè capuccino.

Teresa ha dit...

Gràcies Anna, lo dels rovells era un error...!:)

trifasic de baileys ha dit...

m'encanta el pavlova i mai l'he fet encara! que li hagis posat el café ha de ser bonissim, li deu donar un toc de cremositat....petons

Bruixes a la cuina ha dit...

A casa duraria el temps de respirar! Ens agrada el cafè i fa molt bona cara :)
Una abraçada! I per si ja no ens tornem a trobar abans de Nadal: BONES FESTES!!

Anna Pigarda ha dit...

Quin nivell, Teresa!!! T'ha quedat espectacular!!! Qui pogués fer-ne un bon tall! Petonets!

Seguidors