ÍNDEX DE RECEPTES

6 d’octubre del 2017

PASTÍS MARIETA (PASTÍS D'ANIVERSARI)

El rei petit de la casa, el Jordi, ja ha fet 1 anyet!!!!, com passa el temps! Ho vam celebrar el dissabte passat, el Joan el va ajudar a bufar el peixet, ell estava parat pel moment, gent, cants, pastís... però després en va menjar i tot!! I com erem colla vaig fer un altre pastís molt bo! apte per a celíacs, així la tieta Montse en va poder menjar!! Tots dos ben macos i molt bons!! (modestia a banda...)
Aquest no té complicacions, l'altre tampoc eh?, la base, el pa de pessic, és la recepta típica de la de iogur, només vaig fer la massa una mica diferent, el procediment, els ingredients el mateixos de sempre.
Doncs bé, com sempre hi pot haver algú que em llegeixi i que no tingui aquesta recapta tant popular, la vaig a posar!(jo vaig fer el doble d'aquestes quantitats)
Normalment jo la faig posant tots els ingredients en un bol i amb batedora manual integro bé fins a tenir una barreja fina i homogènia. 
Com a mesura de got fem servir l'envàs del iogur.
PASTÍS MARIETA (PASTÍS D'ANIVERSARI)
Ingredients
1 iogurt natural
2 gots de sucre
3 gots de farina de rebosteria
1 got d'oli (que no sigui verge, donaría massa gust) (també podeu fer 1/2 d'oli + 1/2 de llet)
3 ous (L) (a temperatuira ambient)
Pell de llimona o taronja ratllada
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Marieta: mores negres i vermelles i nabius. 
Glassejat de xocolata
150 g de xocolata negra (70%)
150 g de nata per a muntar
40 g de mantega
Almívar t/t : 75 g de sucre+75 g d'aigua
Melmelada de taronja (casolana en el meu cas, podeu posar la que us agradi o tingueu)
Elaboració
En el bol de la batedora posem els ous i el sucre i batem fins  doblar el volum, obtindrem una crema ben esponjosa. Afegim a fil l'oli, el iogur, la pell de llimona ratllada i finalment la farina amb el llevat tamisat, tot sense parar de batre.
Aboquem la barreja en un motlle (20cm) prèviament engreixat i enfarinat.
Coem uns 35 minuts a 180º, forn preescalfat.
Traiem del forn, esperem una mica i desemmotllem, deixem refredar damunt d'una reixeta.
Fem l'almívar: en un cassó fem bullir uns 3-4 minuts l'aigua amb el sucre.
Fem la glassa de xocolata
En un bol posem la xocolata  trossejada i la mantega, millor a temperatura ambient.
En un cassó escalfem la nata, abans que bulli l'aboquem sobre la xocolata i mantega, deixem 2 minuts i remenem bé fins a tenir una crema ben homogènia, primer sembla que no es lliga però ja veureu com finalment us queda una crema fina i brillant.
Muntatge
Quan el pa de pessic està ben fred l'obrim pel mig, suquem amb almíbar les dues mitats, repartim una capa fina de la glassa, per sobre repartim melmelada, tapem al l'altra part i amb compte el posarem d'amunt la reixeta (sota d'aquesta poseu un plat o safata per a recollir la glassa que caigui).
Amb la glassa calenta l'aboquem per sobre el pastís, no us caldrà pasar l'espàtula, només movent una mica la reixeta us quedarà tota la superficie coberta, llisa i igualada. si el lateral queda sense amb una espátula n'hi poseu. Deixem que perdi temperatura. 
Decorem com ens agradi, en aquest cas vaig fer una Marieta.









5 comentaris:

Amblesmansalamassa ha dit...

Quina xulada!!!

Palmira POM ha dit...

Ja ha passat un any!!!??? Quina passada de pastís pel reiet!!!
petons i bon cap de setmana!
Palmira

Visc a la Cuina ha dit...

Quin pastís més bonic!!!

Cristina ha dit...

Molt bonic Teresa!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un preciós pastís! Moltíssimes felicitats! La celebració del primer anyet....és molt especial!
Petonets,
Olga

Seguidors