ÍNDEX DE RECEPTES

24 d’abril del 2018

PASTÍS DE CREMA- SANT JORDI 2018

Desitjant que la Diada de Sant Jordi us hagi anat molt bé, que no hagin faltat les roses i el llibres, l'amor i l'amistat, i com no un record especial pels que aquest any no han pogut estar amb els seus, us deixo el pastís que vaig fer per a que us animeu i el feu,  molt fàcil i creieu-me que deliciós! 
PASTÍS DE CREMA-SANT JORDI 2018
Ingredients
4 ous
100 g de farina
100 g de sucre
Crema
1/2 l de llet
3 rovells d'ou
100 g de sucre
40 g de maizena
1 c/p d'estracte de vainilla
Gelatina de gerds per a decorar
Elaboració
Primer farem la crema perquè s'haurà de refredar abans no muntem el pastís. És una recepta molt ràpida de preparar i queda molt bé, en el got del túrmix posem tots els ingredients i triturem per a que s'integri tot, ho colem tot posant-ho en un cassó, a foc baig i sense deixar de remenar coem fins a que comenci a espessir, llavors ho retirem del foc (jo hi posso una c/p de mantega i remeno bé, queda una crema pastissera molt brillant), aboquem en una mànega pastissera o safata i deixem que refredi.
Fem el pa de pessic: batem els rovells amb el sucre fins a tenir una crema blanquinosa molt escumosa, si teniu batedos elèctric millor..., afegim la farina poc a poc i temissada i barregem amb una espàtula amb moviments envoltants, de baix a dalt, per tal que la barreja d'ous no baixi.
Ho abocarem en una safata folrada amb paper sulforat, allisarem per a que quedi ben repartida la massa, ha de tenir poc gruix, perquè ens interessa tenir una planxa fina per a fer les capes del pastís (igual que per quan fem un braç de gitano).
Courem a 180º durant uns 10 minuts, amb el forn preescalfat com sempre.
Quan ja es cuit, ho traiem del forn, deixem uns minuts per a que perdi temperatura i amb molt de compte anem traien el paper sjulforat, surt molt bé però hem de vigilar.
Deixem que es refredi bé abans de muntar el pastís.
Muntatge
Jo vaig fer 3 parts de pa de pessic iguals per a que quedés d'una bona mida.
entre capa i capa farcir amb crema, a l'ultima hi fem una bona capa i l'allisem amb una paleta.
Fem tires amb la gelatina (és el que més em va costar...) i les col·loquem de manera que quedin 5 barres grogues, de crema i les 4 vermelles de gelatina, o com ens agradi...
Reservem a la nevera

c/p= cullera de postre


Seguidors