ÍNDEX DE RECEPTES

25 de maig del 2018

LIONESES DE NATA

Quant de temps sense fer-ne ni menjar-ne!!! i mira que m'agraden! són unes postres molt agraïdes perquè acostumen a agradar tothom i alhora són ben fàcils de preparar.
El cap de setmana passat, aprofitant el dilluns festiu per a alguns..., i complint amb la dita "pel maig cada dia un raig" ..., a Isona cada tarda feia aquest ruixat, més o menys intents això si, però que convidava a posar-te a la cuina i cuinejar alguna coseta, en el meu cas algun dolç...
Aquestes lioneses doncs, van ser les postres pel diumenge! i com erem dos gats ... les vam compartir amb molt de guts!!
LIONESES DE NATA
Ingredients
Per a la pasta "choux" ( per a unes 25)
125 g de farina
100 g de mantega
3 ous grans (l'últim bateu-lo una mica i afegiu-ne només la quantitat que vegeu que admet la massa)
250 ml d'aigua
Pessic de sal
Pel farcit
500 ml de nata per a muntar (35% MG). L'hem de tenir ben freda abans de muntar-la

Preparació de la pasta choux
En un cassó posem l'aigua i la mantega tallada a daus i elpessic de sal, remenem fins que comenci a bullir i la mantega s'hagi fos, en aquest punt s'afegeix la farina tamissada de cop i remem amb l'espàtula fins a tenir una massa compacta que es desenganxa del cassó.
Fora del foc hi anem incorporant els ous, un a un, remenant fins a integrar-lo, llavors incorporem el següent, així fins que tinguem una massa fina i espessa.
Aboquem la massa dins una mànega pastissera amb una boquilla arrissada i anem fent petites porcions en una safata coberta amb paper sulforat, les pintem una mica per sobre amb ou batut i coem a 200º durant uns 30 minuts (això dependrà del forn, s'han d'anar controlant) Quan són cuites apaguem el forn i amb la porta oberta deixem que es refredin, d'aquesta manera no perdran la forma, el volum. 
Només ens caldrà muntar la nata, obrir les lioneses i farcir-les, en aquest cas amb la nata muntada amb una mica de sucre, al gust. Això s'ha de fer poc abans de servir-les, si en sobren s'han de guardar a la nevera.
Font: llibre "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí

1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aiiiixxx! Que bones són les lioneses de nata! Postres de festa per excel·lència!
Petonets i molt bona setmana,
Olga

Seguidors