ÍNDEX DE RECEPTES

1 de març del 2020

LLOM A LA LLET


No publico massa cosa salada, però aquest llom a la llet m'ha ben sorprés! està súper bo i és ben ben fàcil de fer no us costarà gens i si el llom ès de qualitat, com aquest que era d'Isona..., no us fallarà pas la recepta! ànims i proveu-lo!
És un plat típic vasc, el vaig veure a Canal Cocina, al programa Cocina Vasca.
LLOM A LA LLET
Ingredients
1 kg de llom en un tros sencer (pot ser més petit...)
3 cebes mitjanes
2 grans d'all
1 l de llet
Sal i pebre (generosos amb el pebre...)
Elaboració
En una cassola amb oli sellem el tall de llom, deixem que es dauri per tota banda, salem una mica, hi afegim la ceba tallada petita, però no hi patiu perquè després triturarem, l'enrossim, si algun trosset es posa més negre tampoc passa res,  deixem que es dauri, posem pebre molt i deixem que faci una mica xup xup, hi afegim la llet, gairebé cobrirà el tall, tornem a salpebrar..., tapem i deixem coure uns 45 minuts, depenent de com sigui el tall de llom. 
Retirem el llom en un plat i amb el piumet triturem molt bé la llet i ceba, que serà el nostre suquet!, tornem el llom a la cassola i deixem que coguii 5 minutets més, la salsa sembla que estiguin tallada però després queda lligada. Ja tenim elm plat preparat! tallat-lo quan el servim ven regadet amb la salsa.
Molt bo!!



1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Portem anys preparant el llom a la llet i el resultat és sempre fantàstic!
Una abraçada,
Palmira

Seguidors