ÍNDEX DE RECEPTES

13 de març del 2024

PA DE MOTLLE

       
M'agrada molt fer pa acasa però sóc d'aquelles que quan comença ja vol tenir-ho fet... Però bé, els temps de repós s'han de complir, no hi ha escapatòria!
Aquesta recepta és relativament ràpida de fer i el resultat és més que bo, excel·lent!!! Ja l'he fet vàries vegades, i com es veu en la foto en vaig arrebossar un amb llavors de sèsam negre i blanc, li van donar un toc de llavor torrada molt agradable i molt bo! 
Perquè les llavors no caiguin, un cop tenim donada la forma del pa, mullen un drap net, en una safata posem les llavors que ens agradin, agafem la massa formada, la passem per sobre del drap mullat i a continuació el passem per les llavors, queden ben enganxades i en coure's no cauen!

PA DE MOTLLE
Ingredients
660 g de farina de força
10 g de sal
15 g de sucre
20 g de llevat fresc 
200 ml de llet
200 ml d'aigua tèbia
30 g de mantega
Preparació
En un bol, jo en el de la KA, posem la farina, la sal, el sucre i el llevat esmicolat, barregem, incorporem la llet i l'aigua i barregem, amassem durant uns 5 minuts, amb el ganxo d'amassar, si ho feu a mà costarà una mica més però us quedarà bé, Quan tenim la massa fina hi afegim la mantega a temperatura ambient, que estigui tova i la incorporem tot amassant, al principi costa una mica perquè la mantega trenca l'estructura de la massa, però poc a poc tornarà a lligar-se i obtindrem una massa fina i elàstica.
En fem una bola, la tapem i deixem reposar durant una hora, fins a doblar el volum.
Traiem la massa del bol, l'aplanem amb els dits, fem un rectangle, de llarg que càpigui en el nostre motlle, dividim per la meitat, enrotllem cada peça tot pessigant perquè cada vegada quedi tancada, posem la peça resultant dins el motlle, fem el mateix amb les dues, tapem i deixem reposar una hora, fins a doblar el seu volum.
Preescalfem el forn a 190º, coem els nostres motlles durant uns 35 minuts a 190º







Seguidors