14 de juny de 2010

PASTÍS DE CARN



Aquest pastís de carn ja el tenim al bloc d'abans. Hem fet aquesta recepta, exclusivament amb carn de porc Ibèric, per participar en el 1r concurs de Gourmet Rural, dedicat a la carn de porc i que ens proposa com a amfitriona la Dolorss, de Bloc de cuina, http://blogdecuina.blogspot.com/
Ens ha agradat moltíssim, la carn estava bona perquè sí! jo diria que més que el que vaig fer amb carn de vedella i porc.
Per acompanyar-lo, vaig fer una patata cuita amb pell, i una ceba caramelitzada.

PASTÍS DE CARN

Ingredients

- 3/4 kg de carn de porc
- una ceba mitjana (tallada ben petita)
- un o dos grans d'all (tallat petit)
- 1/2 gotet de cervesa
- 1 ou
- pa ratllat
- sal i pebre
- mostassa en pols (jo li vaig posar de la de Dijon, dues cullerades de postres)
- 16 talls de bacó (tallat ben fi, el vaig posar del fumat)

Preparació

Folrem un motlle de cake amb les tires de bacó, que en sobri una mica per dalt, perquè després el tancarem.
En un bol posem l'ou i el batem , com per a truita, afegim la cervesa i remenem.
Incorporem les carns salpebrades al gust i la mostassa. Piquem la ceba i els alls, els barregem entre ells i afegim a la carn, remenem perquè s'integri tot. A continuació, anem posant pa ratllat i barregem, la quantitat de pa ratllat no és exacta, ens ha de quedar una massa lligada, com quan fem pilota o mandonguilles. Quan ja tenim la massa feta l'aboquem dins el motlle, pressionem una mica, per evitar que quedin forats, a continuació tanquem amb les tires de bacó.
Coem a 200º durant uns 40-50 minuts. Dependrà de la mida del motlle i l'alçada de carn que tinguem. Aquest era bastant alt i va trigar uns 50 '.
 
Deixem refredar una mica, aboquem el suc en una paella, com no en fa massa, vaig afegir una mica d'aigua, dues culleradetes de salsa Bovril (brou concentrat de carn) i una culleradeta de maizena espessant. Deixem coure una mica, quan hagi espessit podem traure del foc i reservar-la. Queda una salsa molt bona. Si tenim brou podem posar-ho en lloc d'aigua.

Aquest pastís de carn ja el tenim al bloc d'abans. Hem fet aquesta recepta, exclusivament amb carn de por Ibèric, per participar en el 1r concurs de Gourmet Rural, dedicat a la carn de porc i que ens proposa com a amfitriona la Dolorss, de "Bloc de cuina".
Per acompanyar-lo, vaig fer una patata cuita amb pell, i una ceba caramelitzada.



14 comentaris:

Acabatdefer ha dit...

Fa temps que em volta pel cap fer-ne un, així que m'apuntaré la teva recepta.
Es pot menjar fred? es que em fa por que no sapiga què fer amb el que em sobri.

Fins aviat! ;)

Dolorss ha dit...

La pinta es bestial!!! i ha d'estar molt saborosa.
Penso fer totes les receptes que aporteu, però alhora no!!!

Et falte fer dues coses: deixar l'enllaç al meu blog i al teu posar el de Gourmet i el meu.
Qualsevol cosa m'ho comentes.

Petons Wpa!!!

Gemma ha dit...

Em sembla que aquest concurs tindrà recpetes de categoria! A casa en fem un de semblant i sempre té molt èxit, el bacó li dóna molt bon gust ;)

Teresa ha dit...

Dolors, es que tinc problemes informàtics! estic al cas, a veure si d'aquí una estoneta puc completar-ho! gràcies

Dolorss ha dit...

Tranquila, primer a veure si "liquidem" aquests problemes que tants mals de cap ens porten.

Petons

MaryLou ha dit...

No he fet mai un pastís com aquest. El veig tan maco i com que dius que està tan bo, aquest serà el primer que faci.

Petonets

Els fogons del pare ha dit...

Teresa,
La pinta que presenta és boníssima.
És d'aquelles preparacions en que hi pots jugar bastant, també farcint-lo. Em sembla excel·lent.
Una abraçada.

Celes ha dit...

Jo!!! Que pinta tiene, te ha quedado fabuloso...

Bsss

Fem un mos ha dit...

Aquet pastis deu d’estar molt bo en les dues versions i potser també es pot servir fred com a fiambre?
Molts petons

mercè ha dit...

Quina meravella de plat!t'has lluït teresa.(prenc nota).Fins divendres!

Teresa ha dit...

Aquests pastissos també són molt bons freds, acompanyat amb una amanida, tens un plat d'estiu ben apetitós! Gràcies a tots i amb alguns fins divendres!

Dolorss ha dit...

Teresa, deixa l'enllaç i l'adreça pel concurs que no hi son.
(Si has solventat els problemes tècnics , clar)

Zeditas ha dit...

Que pintaza que tiene, a mi me rondaba hacer algo parecido, así que si no este exactamente, a ver si me sirve comi idea, todavia no he llamado al museo, no se si tendré plaza

Visc a la Cuina ha dit...

les fotos són espectaculars, com el pastís!

Seguidors