21 de juny de 2010

TALLER DE COCA DE SANT JOAN, AL MUSEU DE LA XOCOLATA





Aquest cap de setmana el vaig començar divendres anant al taller de l’Espai Consum Bon Preu, en el que van ensenyar diferents dolços típics de la cuina catalana, el menjar blanc, bunyols de vent, carquinyolis i el Bisbalenc. Podeu trobar una bona crònica a bloc de la Gemma, organitzadora d’aquestes trobades, al bloc “la cuina de casa”, a la que des d’aquí agraïm molt tota l’organització.


Dissabte a les 16:00 h ens vam trobar una colla al Museu de la Xocolata per fer, o intentar fer, la coca de Sant Joan. Allà ens vam trobar amb el nostre jove professor Andrés, que amb molta paciència ens ensenya tot el que ell aprèn a l’escola, que ja acaba aquest any!, i que en sap un munt!.

També ens retrobem amb gent que hem conegut ens aquests tallers i que ja som una mica més que coneguts!
Vam començar la classe pesant tots els ingredients de la massa mare, i com la quantitat que s'havia de fer de massa era considerable, 14 quilets! ens vam ajudar amb l'amassadora de l'escola, sort! Després vam començar amb la massa del brioix. Quan vam tenir les dues masses, les vam posar a l'amassadora per fer la massa final. L'Andrés ens va repartir 700 g de massa a casascú, i ens va tocar treballar-la, bolejar-la i estirar-la fins a tenir-la a punt per guarnir, enfornar i llesta per menjar!
Ens ho vam passar molt bé! Vam aprendre força i la coca ens va quedar requetebona!
Ara em queda posar a la pràctica tot el que vaig aprendre !
Així que queda pendent la recepta per quan l'hagi provat de fer, tota sola..., i us pugui ensenyar el resultat.

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Caram, quin cap de setmana més intens, je je je...
Ara toca posar en pràctica tot el que heu après ;)

MaryLou ha dit...

I qué bé que ens ho passem al Museu, oi???
La coca boníssíma!!! Mñes bóna que la que vam menjar allà, oi?
Petonets

starbase ha dit...

Una coca preciosa! Jo aquest any anirè a per la de crema i la llardons, però aquesta de fruita t'ha quedat d'excel.lent!! I a sobre feta amb bona companyia :)

Dolorss ha dit...

Quina enveja!!!!!!!!
Sana, peró enveja.

Petons

mercè ha dit...

Ei Teresa, molt contenta d'haver-te conegut el divendres!, veig que el teu afany culinari i d'aprenentatge és insaciable!, que bé us ho deuríeu passar fent aquesta estupenda coca!...Diumenge vaig fer el menjarblanc que ens van ensenyar, ho entraré després de Sant Joan.A reveure i BONA REVETLLA!!!

Teresa ha dit...

Gemma, un cap de setmana estressant! però profitós, ara toca treballar! bona setmana.
Maria, vaig dir el matix, la que vam fer estava molt més bona! la faré dimecres...a veure què tal!
Starbase,Dolorss, en aquestes trobads t'ho passs bé, i aprenem força, que es del que es tracta. Després s'ha de practicar...
Mercè, també molt contenta de conixe't, els va agradar el menjar blac que vas fer? Ara ens toca fer les coques...
Bona setmana i revetlla !!

Fem un mos ha dit...

Us o vareu passar molt be!!! Les coques precioses i de ben segur que boníssimes, total un final de setmana ben dolç
Molts petons

Visc a la Cuina ha dit...

Quina coca més bona, ja tinc ganes jo també de provar-la, a veure com em quedarà!

Zeditas ha dit...

Como sentí perderme el taller de Bon Preu y el de cocas del Museu, pero tenía un fin de semana liadísimo como te comenté, y además preparando un viaje, pues nos vamos de puente para San Joan, así que no creo que preparé coca este año, pero las vuestras tenían una pinta excelente,¿sabéis algo de los cursos para el nuevo semestre?, todavía no me ha llegado nada a mí, ¿os dijeron algo a vosotras, allí?

Seguidors