ÍNDEX DE RECEPTES

8 d’abril del 2010

MONA


MONA

La mona d’aquest any volia que fos diferent a les que ja he fet, i també per allò d’anar provant i experimentant una mica, que, per altra banda, és un risc... perquè et pots quedar, en aquest cas, sense mona!
Per tenyir el pa de pessic vaig utilitzar els colorants de la casa Vanille. És un pac amb tres tubets, blau, groc i vermell. Va molt bé perquè et posa les quantitats, les gotes, que s’han de barrejar amb la massa per tal d'aconseguir el color que volem.
Va quedar una mona força original, tant pel colorit pa de pessic, com per l’alçada ! I molt bona...!

PA DE PESSIC

Ingredients

270 g de farina
270 g de sucre
8 ous
Pell de llimona ratllada
Pessic de sal

Farcit:

Melmelada de préssec

Preparació

Separem els rovells de les clares.
Muntem els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum (ens quedarà una crema blanquinosa). Afegim la pell de llimona ratllada.
Muntem les clares amb el pessic de sal i barregem de mica en mica, amb compte (amb l’ espàtula, amb moviments de baix cap a dalt) amb la crema dels rovells.
Engreixar i enfarinar el motlle, enformar uns 30 minuts a 180º (punxem per veure si ja és cuit)

En aquest cas, com havia de fer 4 planxes de pa de pessic, cada una d’elles d’un color diferent, vaig dividir la massa en 4 parts de pes igual, i les vaig tenyir amb colorant alimentari.
Vaig coure-les de dos en dos, a 180º, uns 15 minuts.

Els colors no van quedar ben bé com jo els volia, perquè com la massa ja és grogosa, costa una mica trobar els punt del color, i si et passes...però va quedar força bé.

Si ho proveu, no us espanteu, quan surten del forn les veus totes del mateix color, però per dins, quan es talla el pastís, trobeu la sorpresa.

Muntatge

Deixem refredar i desemmotllem, anem posant: planxa de pa de pessic i cobrim amb melmelada i així a totes. Ens quedarà un pa de pessic alt, que podrem guarnir al nostre gust. En aquest cas vaig fer una cobertura de xocolata (la trobareu als pastís de l’altre dia del 18) i pel voltant porta perles cruixents de xocolata.

Seguidors