ÍNDEX DE RECEPTES

8 d’abril del 2010

RAVIOLIS DE GORGONZOLA I NOUS

Del llibre de cuina del Jamie Oliver, "La cocina de Jamie Oliver", he tret la recepta d’aquesta massa de pasta fresca, ben natural: farina i ous!, i de com anar fent els raviolis. El farcit el vaig fer amb formatge Gorgonzola, que m’agrada molt, i vaig pensar que faria una bona combinació seria amb nous, el toc cruixent d’aquestes va ser un èxit.

Els vaig fer pel dinar de Divendres Sant, i com de segon hi havia bacallà a la llauna, amb quatre o sis raviolis (que ja eren grans) , n’hi va haver prou. Amb les presses no vaig fer la foto del plat amb la salsa... queda pendent per a la propera!
A tots ens van agradar molt! La feinada que tens, perquè no us puc pas dir que els fas en un plis plas..., té la serva recompensa!

RAVIOLIS DE GORGONZOLA I NOUS

Pasta fresca

500 g de farina de força
6 ous

Farcit del ravioli

250 g formatge Gorgonzola
Nous picades

Salsa

300 Crema de llet
150 g Formatge Gorgonzola
Nous picades

Preparació de la pasta fresca i dels raviolis:

En un bol gran posem la farina, fem un espai al centre, volcà, hi posem els ous, amb els dits anem integrant-los amb la farina, quan ja ens costa l’aboquem a la taula i continuem amassant uns cinc minuts, fins que tinguem una massa fina. L’emboliquem amb paper film i deixem reposar a la nevera una hora (si és més temps no passa res).

Un cop ha reposat, dividim la massa en quatre parts, n’ agafem una i la resta la tornem a la nevera.

Si tenim màquina per estirar la pasta, sinó ho fem amb el corró, estirem la pasta per a fer les paques del ravioli, primer la passem al màxim d’oberta, i cada vegada anem tancant l’obertura fins que tinguem el gruix que ens agradi. Si se’ns fa una placa molt llarga, que ens costa de dominar, la podem tallar per la meitat, ens serà més fàcil treballar-la. Quan ja tenim la placa ben prima, amb la taula enfarinada, la tallem pel mig, longitudinalment, en una d’elles anem posant les muntanyetes de la barreja de formatge i nous, que tindrem preparada. Pintem amb aigua tot el voltant i les parts centrals de la pasta i tapem amb l’altra meitat de la placa de pasta, tot pressionant perquè quedin unides. Amb un tallant de pasta o si tenim motlle (jo ho vaig fer amb un tallador per fer patates ondulades... de vedades a la cuina s’han de buscar recursos...), anem fent els raviolis, els empolsinem bé amb farina i anem reservant sobre un paper vegetal (aquest especial de forn)

Cocció

En una olla gran posem aigua a bullir amb salt, un bon grapat, (penseu que a la pasta no n’ hem posat), quan bulli anem tirant els raviolis, millor no posar-ne molts, val més fer-ho en dos cops o dues olles, només cal que bullin uns tres minuts, els escorrem i reservem.

Preparem la salsa

En una paella posem la crema de llet, el formatge Gorgonzola i les nous picades, fem coure uns cinc minuts per reduir una mica la crema de llet.

Presentem:

Sis raviolis per ració (en el meu cas eren grandets...), amb dues cullerades de salsa pel damunt.
Per si algú vol més salsa, a la taula portem la salsera i formatge Parmesà, per qui en vulgui.

(les quantitats de formatge, nous i salsa dependrà del gustos i també de quants som a menjar-ne!)

Seguidors