ÍNDEX DE RECEPTES

3 d’agost del 2010

CONFITURA DE LLIMONA


L’altre dia un company de feina em va regalar llimones! Acabades de collir! Diu que té un llimoner i que aquest any n’ha fet moltes i que no sabia què fer-ne. Doncs res, com que no n’he fet mai, ja em veieu buscant i rebuscant pels blocs a veure si trobava la manera... no ha estat gens fàcil perquè el que veia no m’acabava de convèncer... així que he fet un poti poti entre tot el que he trobat.
Les coses s’han de fer i provar, perquè ara que ja l’he fet, veig el que es pot millorar!
Com us dic, després de veure diferents proposteshe fet una mica la meva, el resultat és satisfactori... això si, està molt bona, no és gens forta d’amargor, està al punt, però la textura és de confitura, no melmelada com jo pretenia. Crec que s’hi hauria de posar un got d’aigua, quan ja la posem a coure amb el sucre, sinó queda bastant espessa, per això en lloc de melmelada poso confitura. Vaig estar a punt de fer-ho, perquè si a la melmelada de taronja n’hi poso un got per quilo, a la de llimona perquè no!...Si hi afegimr aigua, el temps de cocció serà més llarg, per tant courà millor i el resultat serà el de melmelada. En el meu cas, de seguida és va quedar espessa, i vaig haver d’apagar el foc i empotar-la.
Així, és que, si la feu, us recomano: per a cada quilo de llimona (bullida i escorreguda), un cop la tenim a la cassola amb el sucre corresponent, li afegiu un got d’aigua. Segur que la textura resultarà més de melmelada.
A pesar de tot, ha quedat molt bona!

CONFITURA DE LLIMONA

Ingredients
- 1 kg de llimones
- 600-700 g de sucre
- 1 cullerada de sal
- 1 got d’aigua (200ml)
- Pots de vidre (tapa de rosca)

Preparació
Rentem molt bé les llimones, les tallem a rodanxes fines, traiem els pinyolets, i les posem en un bol cobertes d’aigua, afegim la cullerada de sal. Les hem de deixar amb aquesta aigua 24 hores, passat el temps, canviem l’aigua i les deixem unes 12 hores més. Veureu que les llimones van quedant com més toves. Traiem aquesta última aigua, tornem a omplir i bullim fins que veurem que la pell ja esta una mica tova.
Quan ja està bullida, l’escorrem, pesem i aboquem en una cassola, hi afegim el sucre, proporcional al pes de llimona, afegim l’aigua, també proporcional al pes, i coem a foc baix, remenant de tant en tant , al principi i més sovint a mesura que es va espessint, penseu que quan es refreda espesseix més.
Quan tenim la textura de melmelada apaguem el foc i omplim els pots en calent, tapem bé i fem bullir en una olla coberts d’aigua, durant un 10 minuts. Deixem refredar i guardem en lloc sec i fresc.





8 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb el teu permís, me la copio, m' ha cridat molt l' atenció. M' en vaig a comprar llimones per fer-la.
Gràcies per la recepta.
Petons.

Teresa ha dit...

Només faltaria! Quan compris les llimones, tria les que sembli que tenen la pell més fina! que et quedi molt bona!
petó

starbase ha dit...

molt bon resultat, però això de començar tantes hores abans... em fa una mica de mandra. Però la veritat és que ara mateix si fes una confitura/mermelada la faria de llimona!!

:)

MaryLou ha dit...

No n'he fet mai de llimona. M'has fet venir ganes de fer-la, t'ha quedat ten maca!!
Petonets

Unknown ha dit...

Que original!!!nunca lo he probado ,pero voy hacerlo ,te ha quedado genial!!!
Saludos

mercè ha dit...

La meva sogre té un pati amb un llimoner que veig des de casa. Fa unes llimones "mutants", grans, oloroses, plenes de suc... Jo no sóc molt amant de la melmelada i la confitura, però aquesta de llimona em ve molt de gust de provar-la, així és que baixo a parlar amb la sogre...A reveure!

agarra ha dit...

He seguit les instruccions fil per randa i la melmelada ha sortir bonissima (mal m'està el dir-ho).

A l'hora de coure les rodelles de llimona ja dessalades recomano, per anar mes depressa, coure en olla a pressió durant 15-20 minuts i escorrer la pasta.
De 2 quilos de llimones me n'ha quedat 1 de pasta.

Unknown ha dit...

Cantitat de sucre? 🤔 Merci!

Seguidors