ÍNDEX DE RECEPTES

10 d’agost del 2010

MELMELADA DE PRÉSSEC


Dissabte vaig anar al mercat i la Juanita, pagesa de Sant Climent de Ll. a qui compro les verdures i fruita de temporada, que la tenen boníssima, les cireres una joia!, tenia préssec de vinya petitons a molt bon preu, i vaig aprofitar per a fer la primera tongada de melmelada. Normalment, la de préssec la faig a Isona, ara a l'agost. També aprofito per fer el préssec en almívar, que queda boníssim! i a l'hivern agraeixes d'haver-ne fet. Si voleu fer-ne, la recepta la trobareu AQUÍ
MELMELADA DE PRÈSSEC

Ingredients
- 1 kg de prèssecs
- 1/2 kg de sucre (jo vaig posar-ne 450g x kg)
- suc d'una llimona
 Preparació
Pelem els prèssecs, els tallem a trossos petits, els pesem i aboquem en una cassola (de fang o ferro colat) amb el sucre, (la meitat del pes del prèssec), i el suc de llimona. Deixem macerar, unes dues hores, si és més no passa res. Veureu que el sucre es desfà i el préssec va deixant tot el seu suc. Coem a foc baixet durant una hora i quart, fins que tinguem la textura de melmelada que ens agradi. Jo quan fa uns 3/4 d'hora que cou, el prèssec està transparent, el trituro una mica, més o menys triturat, dependrà si us agrada trobar trossets o no. Quan ja la tenim al punt, penseu que un cop freda espesseix més, apaguem el foc i anem omplint els pots, que ja haurem fet bullir prèviament. Tapem bé i tornem a fer bullir coberts d'aigua, uns deu minuts, d'aquesta manera farem el buit; jo sempre ho faig, però també es pot estalviar aquest pas i possar els pots un cop plens i tapats cap per baixl, i deixar que es refredin.

8 comentaris:

María ha dit...

que buenas las mermeladas, fáciles y una manera excelente de conservar la fruta de temporada. Se ve que te quedó un colorcillo estupendo, y me imagino el sabor ummmm. Bicos

starbase ha dit...

Sensacional, jo tinc la sort de no necessitar fer melmelades perque me les donen durant l'any...fa anys que no m'hi poso!! :)

Teresa ha dit...

Maria, hacer mermeladas necesita su tiempo pero es de lo mas fácil, me gusta hacerlas y tambien comerlas! aunque gran parte las voy regalando durante el año!
Starbase, quina sort que te les donin...La meva mare també era de fer melmelades i quan anaves a casa en marxaves sortida de tot!
Que tingueu bon dia1

La cuina vermella ha dit...

Quina pinta més meravellosa que fan aquestes confitures casolanes, i que ben presentades amb l'etiqueteta corresponent. Noia, una meravella!!

Teresa ha dit...

Vermells,es fa el que es pot i sempre aprenem, que vosaltres sou bons mestres!
petó

LaMirandolina ha dit...

Teresa,

Acabo de fer (i de tastar!) la melmelada que vaig fer ahir seguint la teva recepta. M'ha quedat fantàstica, i això que no és de les que més m'agraden. Pots veure-ho aquí: http://pimpampa.blogspot.com.es/2012/08/melmelada-de-pressec.html

susana ha dit...

Bon dia, tinc una pregunta
¿ també es pot fer en una cassola de acer inoxidable ? ho pregunto perquè jo tinc placa de inducció .
Moltes gracies

Unknown ha dit...

Si els préssecs estan verds es pot fer igualment la mermelada?

Seguidors