ÍNDEX DE RECEPTES

9 d’agost del 2010

PASTÍS DE RICOTTA


Fa temps que tenia pendent fer aquesta pastís de Ricotta, que tenia a pendents des de que el vaig veure fer a la Hermana Bernarda, en un programa a Canal Cocina, que per cert, repeteixen tots els programes i els d’aquesta gran cuinera, per mi, no! Haurem de reclamar-los!

Em semblava molt fàcil però em vaig trobar en petits problemes, que es van trampejar... però vaig suar una mica! De fet, no té més complicació que, un com hem fet la massa, saber-la treballar ràpid per a folrar el motlle i tapar-la un cop l’hem farcit. La massa és delicada i trencadissa, i amb la calor que fa des seguida és va fer encara més fràgil, s’ha d’anar ràpid en estirar-la i posar-la en el motlle; la base encara va anar bé, però la suor va entrar en el moment de tapar-la, vaig estirar la massa, però a l’hora de posar-la pel damunt, se’m va trencar una mica i vaig haver d’apedaçar-la! sort que després de cuita i decorada amb la mica de sucre llustre, no es va notar!
Però va resultar un pastís molt i molt bo!!! Amb una gust molt suau, us pastís molt fi, delicat com la seva massa!!!

PASTÍS DE RICOTTA
Ingredients massa:
- 350 g de farina
- 125 g de mantega (a temperatura ambient)
- 110 g de sucre
- 2 cullerades de llet
- 2 cullerades de llevat (Royal)
- 1 ou
- 1 rovell
Ingredients farcit:
- 500 g de Ricotta
- 150 g sucre
- 3 ous
- 100 g de panses ( posem en remull amb algun licor) (com que a casa no els agraden no en vaig posar)
- 1 cullerada de maizena
- Pell de llimona ratllada

1. Fem la massa
Barregem la mantega amb el sucre, afegim l’ou i el rovell i tornem a barrejar molt bé. Anem incorporant la farina i el llevat, quan ja ens costa de barrejar, l’aboquem damunt el marbre i acabem de treballar-la amb les mans. Fem una bola i la posem en un bol tapada amb paper film, i la deixem a la nevera durant 30 minuts.
Passat aquest temps, si és més no passa res, dividim la massa en dos, una part una mica més gran, per a la base. L’estirem fins a tenir un gruix aproximadament de 5mm, i amb l’ajuda del corró cobrim la base del motlle, que prèviament l’hem engreixar i enfarinat. Amb els dits anem col•locant-la bé i tallem el sobrant. Reservem a la nevera mentre preparem el farcit
2. Fem el farcit
En un bol posem tots els ingredients i amb el batedor manual remenem fins a tenir una barreja homogènia. Reservem a la nevera
3. Traiem la base de la nevera, omplim amb el farcit
4. Estirem l’altra part de massa, i amb compte i amb l’ajuda del corró, la posem damunt del farcit. En aquest pas hem de vigilar molt, perquè com he dit la massa és delicada i es trenca fàcilment, perquè com porta mantega, en agafar temperatura es fa difícil treballar-la . Hem d’anar ràpid! Tallem la part sobrant.
5. Coem a 180º durant uns 35- 40 minuts. Per veure si ja està cuita si la toquem per sobre amb els dits notarem que ja està quallada, i la massa també estarà ben rosseta.

Deixem refredar i desemmotllem.





11 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Una idea suggerent per un pastís! ens encanta la ricotta, i a tu t'ha quedat de fàbula. Ets genial, guapa.

Gemma ha dit...

M'encanta el ricotta, queda boníssim en els pastissos. I aquest teu, amb la capa de sobre, queda molt original, com si fos una empanada... Ha de quedar boníssim!

starbase ha dit...

Sensacional! Dels pastissos que a mi m'agraden: tendres i farcits. Felicitats :)

MaryLou ha dit...

El tinc a pendent fa temps! ara me l'has recordat!
T'ha quedat ben xulo!!
Petonets

ANNAFS ha dit...

Veig que vas solucionar molt bé tots els problemes, t' ha quedat un pastís molt bonic!

SUSANNA ha dit...

HOLA TERESA, GUAPA TU

ESTIC CONTENTA DE LA TEVA RECEPTA, RESULTA QUE VAIG LA VEURE PEL CANAL COCINA COM EL FEIA , PERÒ JA ESTAVA COMENÇAT EL PROGRAMA I NO VAIG TENIR TEMPS DE ANOTAR TOTS EL PASSOS, VAIG BUSCAR-LA PER INTERNET I NO LA VAIG TROBAR.

PETONETS SUSANNA

mercè ha dit...

Quina meravella de pastís!!!,tot i les dificultats que dius que vas tenir...no ho diria ningú.L'slide és una altra meravella.Gràcies per compartir la recepta!a reveure Teresa.

María ha dit...

Hola Teresa, gracias por tu visita. Esto tiene una pinta de lujo, ummmmmmmmmmmmmm que rico. Me voy a dar una vuelta por tu blog. Un saludo

Margarida ha dit...

Boníssim per las pinta!
Sempre sorgeix algun problema a la cuina, i aquesta calor no facilita gaire la feina, però te'n vas sortir molt bé!
Una solució al problema que vas tenir (i que a mi em funciona força), és posar a la nevera la base on estiro la massa perquè estigui fresqueta, i rentar-me les mans amb aigua freda (o tocar una mica de gel per refredar-les). I treballar de pressa!
A veure si ve una mica de fresca, que sobre tot les que ens passem hores a la cuina, ho agrairem!

Teresa ha dit...

Vermells, no en va quedar ni una engruna, estava molt bo!

Gemma, quin descobriment la ricotta, quan vai començar a sentir-ne parlar en algun programa de cuina, aqui no se'n trobava,ara ja trobem de tot i més!

Starbase,Maria, d'aquests no n'acostuma a sobrar...

Annafs, Mercè, però vaig suar, eh! però val la pena!

Susanna, doncs ara no tens excusa... ja et pots posar amb les mans a la massa!

Maria, gràcias, entre todos llegaremos a ser grandes!

Margarida, com diuen l'experiència és un grau, però quan et trobes ne mig del "fregao"... uf!!

petons

Visc a la Cuina ha dit...

Quina passada de pastís, es veu preciós!

Seguidors