ÍNDEX DE RECEPTES

11 d’agost del 2010

QUICHE DE VERDURES

Buscant una mica la història de la quiche, he llegit que aquesta paraula prové de la paraula alemanya küchen, i que aquesta va passar a la llengua que es parlava a la regió francesa, fronterera amb alemanya, de Lorena, de la qual és originària aquesta preparació a base de llet, ous i formatge. D’aquí en ve la famosa quiche Lorraine, que apareix escrita per primera vegada l’any 1605!, res, quatre dies..., encara que es veu que no portava tants ingredients com en l’actualitat.

Aquesta quiche de verdures que us ensenyo, és part de la feina feta els dies que vaig estar a Isona! com que no vaig trobar pasta brisa, la vaig fer amb pasta de full, i la veritat és que va quedar molt bé! i molt bona!
Ens pot servir tant com a entrant per un dinar, acompanyada amb una amanida d’enciams variats, com a plat en un sopar fred, per a un pica pica, talladeta a daus ... la quiche ens dona molt de joc i soluciona un àpat imprevist. Admet infinitats de variacions, això si, respectant els ingredients bàsics d’ou, nata i formatge.
Espero que us agradi!

QUICHE DE VERDURES
- Massa brisa o quebrada
- 2 pebrots verds
- 1 porro
- 1 carbassó
- 1 ceba tendra (petita)
- 1 tomàquet madur (dos si són petits)
- 3 o 4 ous
- 200 ml de nata per a cuinar
- Sal i pebre
- 100 g de formatge (emmental, gruière... , o el que us agradi, però que fongui bé)

Preparació
Folrem la base del motlle de la quiche amb la massa quebrada, (o en aquest cas, amb la pasta de full). Posem paper vegetal al damunt i cobrim amb cigrons, coem durant 15 minuts. En aquesta ocasió aquest pas no el vaig fer, vaig punxar la pasta de full i omplir sense cuinar prèviament.
Fem el farcit, tallem totes les verdures a daus petits, més o menys de la mateixa mida, coem en una paella amb una mica d’oli, primer posem les verdures més dures i hi anem afegint la resta. El tomàquet el pelem i hi traiem les llavors, també el tallem a daus petits. Coem foc baix, remenem de tant en tant, quan ja tenim les verdures cuites, però no pasades, les reservem.
En un bol batem lleugerament els ous, afegim la nata i el formatge ratllat, remenem bé perquè s’integri tot, seguidament hi afegim les verdures, remenem bé i salpebrem. Aboquem la barreja al motlle que tenim preparat.
Per sobre hi afegeixo una mica més de formatge ratllat (ens agrada molt...)
Coem a 180º durant 35-40 minuts, fins que veureu que el farcit està quallat i la massa cuita.
Deixem refredar

6 comentaris:

starbase ha dit...

Així que l'origen de la quiche és alemany...però que està passant que sen's cauen els mites!!

Ara bé, l'origen importa poc quan en veus una com la teva de verduretes :D

MaryLou ha dit...

Qué bona solució són les quiches per a soparets d'estiu, veritat??
T'ha quedat ben maca!
Petonets

Gemma ha dit...

Molt bon recurs fer-la amb pasta de full ;)
M'encanten les quiches i les de verdures són les meves preferides... admeten mil variacions i pots improvisar amb el que tens per la nevera. I queden boníssimes!

La cuina vermella ha dit...

Hola Teresa, que ben documentada que estàs, ens ha agradat molt tot el que ens has explicat sobre la quiche, la teva versió amb pasta de full és totalment suculent. Molts petons bonica.

mercè ha dit...

Una quiche espatarrant, pel farcit i per la presentació: aquesta estrelleta al damunt li dóna un toc molt festiu. Jo també la faig amb pasta de full i queda ben bona.Això de coure-la amb els cigrons és curiós perquè cuita directament amb el farcit queda igual,oi?, hi vas trobar alguna diferència?, perquè és un ps que si l'estalvies val la pena...A reveure.

Teresa ha dit...

Gràcies a tots! Mercè l'estrelleta va ser per casualitat... per aprofitar els trossets de pasta de full!!! no estem per tirar res!
Petons!

Seguidors