ÍNDEX DE RECEPTES

12 d’octubre del 2010

PASTISSETS DE CABELL D'ÀNGEL

Els pastissets de cabell d'àngel són el dolç típic de Tortosa, són boníssims! A casa n'he fet alguna vegada, però no em quedaven amb el gustet de pastisset de Tortosa... Aquesta recepta la vaig veure al bloc "llepadits", que alhora l'havien tret del llibre Formulario Tècnico de Pasteleria y Panaderia de Pedro Llupià. Doncs bé, aquests si que tenen aquell gustet...!! la massa és la mateixa!, la textur, el gust... així que, a partir d'ara, quan els faci serà amb aquesta recepta. 
El cabell d'àngel era l'últim pot que em quedava... se n'ha de tornar a fer! No se si es llegeix en el pot, però era del juliol de 2009, i estava perfecte!

 PASTISSETS DE CABELL D'ÀNGEL
Ingredients
- 200 cc d'oli d'oliva
- 50 cc d'anís dolç
- 50 cc de moscatell
- 400 g de farina de rebosteria
- un pessic de sal
- 200 g de cabell d'àngel
Preparació
En un bol posem la farina, deixem un espai al mig, fem un volcà, on posearem l'oli, l'anís i el moscatell. Primer amb l'ajuda d'una cullera anem incorporant la farina amb els líquids, quan ja ens costa perquè tota la farina s'ha incorporat, ens ajudem amb les mans i acabem d'amassar bé.
Anem fent petites boles, d'uns 40 g, d'una en una, les anem estirant amb el corró, va molt bé posar-la entre paper i paper de forn, vegetal, d'aquesta manera no se'ns enganxarà i la treballarem millor. Quan ja l'hem estirat, traiem el paper de sobre, posem al mig una cullerada de cabell d'àngel i amb el paper de sota, ens ajudem per tancar el pastisset, el tanquem fent un cordó per tota la vora. La massa és molt fràgil i delicada, però d'aquesta manera va molt bé. Jo així que els vaig fent els poso a la safata del forn que ja tinc preparada amb paper de forn , i la reservo a la nevera, perque la massa agafi consistència.
Coem a 200º durant uns  10-15 minuts, fins que estiguin rossets.(forn preescalfat)
En calent els arrebossem amb sucre, deixem refredar i guardem.

13 comentaris:

Margarida ha dit...

I que bons que son, oi?
Jo els vaig publicar aviat farà un any, i és pràcticament la mateixa recepta.
Si els vols veure, els trobaràs a:
Pastissets de Tortosa

A casa el cabell d'àngel ens agrada molt. Avui l'he posat de farciment en uns croissants. Però no era casolà, sinó comprat. No és tan bo, però a vegades no tinc temps de fer la confitura...

Sara ha dit...

Ostres, aquesta recepta acaba de transportar-me a la infància! El meu avi treballava a un forn i em solia portar pastissets d'aquests... Quins records, no hi havia tornat a pensar però ara que els he vist m'han entrat unes ganes de menjar-me un...
Els hauré de fer! Gràcies per la recepta!
Un petó!

Anna de Llepadits ha dit...

Hola,

M'alegro que t'agradés, a mi també em recorda els autèntics pastissets.

Una abraçada,

Anna

Visc a la Cuina ha dit...

Oh, jo també els vull provar, t'han quedat guapíssims!

Zeditas ha dit...

Yo no los he probado, pero tienen una pinta estupenda, a ver si hago cabello de angel y te copio la receta.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tinc una recepta apuntada fa d'alló més temps i encara no els he fet.
Ara al veure ho bé que t'han quedat potser m'animo qualsevol dia.
Petons.

Gemma ha dit...

A casa també en fem de tant en tant i queden boníssims, oi? El toc de l'anís es fonamental perquè quedin ben gustosos ;)
I farcits de confitura de moniato o de mató també queden molt bons!

Helena ha dit...

Sense fregir ja fan bona pinta... aquest cabell d'angel cassolà havia de donar-hi un toc magnífic. T'han quedat rebufons!

starbase ha dit...

M'encanta el cabell d'àngel!! No sabia que a Tortosa teníen tan bon gust amb les coses dolces :DDD

Aquests dolços els farè!!

Teresa ha dit...

Gràcies pels comentaris, i si us agraden els pastissets, proveu aquesta recepta, us agradarà!, si el cabell d'àngel és de compra també us sortiran molt bons!
Gemma els provaré amb moniato o mató, han de quedar molt bons!La massa amb el gustet d'anís i moscatell queda molt bona!
Petons!

asj ha dit...

Quina pinta que tenen! me'n porte u per a provar-ho! besos!

anirac ha dit...

oh! quina pinta més bona..justament aquests dies he estat a la Terra Alta i n'he menjat...són taaant bons!!!

Cesc ha dit...

Molt bones, a mi em perden els pastissets de les Terres del l'Ebre, sempre que vaig a Amposta el 1r que faig és entrar en una pastisseria per comprar-ne. Aquest any que he fet confitura de cabell d'àngel vull provar de fer-los. Espero que em quedin bons. Salutacions a tothom.

Seguidors