ÍNDEX DE RECEPTES

29 d’octubre del 2010

PUDING-FLAM DE BRIOIX (cuina d'aprofitament)

Aquesta recepta la vaig veure fa temps al bloc de la Gemma, de la cuina de casa, que ens el presentava fet amb el Tortell de Reis que li va sobrar. Per tant són unes bones, molt bones postres d’aprofitament!
El dia que vaig fer el brioix, el culet final que ja rondava massa (en vaig fer dos de grans...) vaig pensar què se’n podria fer, vaig recordar aquesta recepta i en un tres i no res vam tenir aquest puding-flam, que vaig fer amb motlles individuals, i acompanyats d’una bona nata muntada, amb l’ajuda de la thx (que queda de fàbula!!) vam tenir les postres del diumenge.

PUDING-FLAM DE BRIOIX (cuina d’aprofitament)
Ingredients:
• 3 ous
• 100g de sucre
• 1/2 l de llet
• 150g de brioix
. branca de canyella
. pell de llimona o taronja (sense la part blanca)
• Caramel líquid (en un cassó posem a coure sucre amb unes gotes d’aigua, quan ja s’ha desfet i està rosset l’aboquem al motlle o motlles)
Preparació:
Posem la llet, la branca de canyella i el sucre a bullir. Reservem i deixem refredar.
Batem els ous una mica i els afegim a la llet. Ho colem
Esmicolem el brioix i l’afegim a la llet, remenem bé
Omplim els motlles caramel•litzats (en aquest cas motlles de flam individuals) Coem al bany Maria al forn a 170º, fins que qualli (en motlles individuals uns 15 minuts)
Deixar refredar i reservem a la nevera fins el moment de servir, que els desemmotllarem i servirem. Hi queda molt bé acompanyat amb una mica de nata.

7 comentaris:

Laube Leal ha dit...

Me encanta aprovechar restos, Teresa. En mi casa tampoco se tira nada de nada. Todo se recicla y se convierte en una cosa incluso más bonita y buena si cabe...
Tus flanecitos tienen un aspecto tan delicioso... Si es que hasta se ve!
Un besote

Gemma ha dit...

T'han quedat uns minipudings preciosos! Aquestes receptes d'aprofitament són fantàstiques, que a casa no es llença res, oi? I acompanyats de la nata són de vici total ;)

Luisa Morón ha dit...

Pues te han quedado estupendos. Bss.

La cuina vermella ha dit...

Una idea brutal per aprofitar les sobres, el que passa és que a casa no sobra mai res... per això no hem fet mai aquesta recepta!
Mil petons.

MaryLou ha dit...

T'han quedat molt macos!!! jo tampoc puc fer puding mai, perquè a casa meva no sobra normalment res de "bollería fina"
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Doncs és una gran idea per quan sobre alguna cosa, es veu molt saborós!

Visc a la Cuina ha dit...

Ei, Teresa: Ahir una companya em va donar brioix del dia anterior i vés per on he fet servir la teva recepta. És un flam exquisit, amb una presència i una textura boníssima! Moltes gràcies per compartir la recepta!

Seguidors