ÍNDEX DE RECEPTES

25 d’octubre del 2011

COOKIES DE XOCOLATA

Dijous passat vam anar a la classe del Club Social Caprabo on la Mireia Carbó ens va ensenyar a fer quatre tipus de galetes. Primer ens va fer les de coco, que han d'estar delicioses, si voleu la recepta, l'organitzadora d'aquestes trobades blocaires, la Gemma, de La cuina de casa, ja les ha fet! i creieu-me que la pinta és deliciosa!, després va ser el torn de les de Nutela i avellanes, que també prometen ser una delicia, que dir-vos de les següents, les de taronja i xocolata... de vici total! i per últim unes cookies de xocolata que, ara que les he fet, les que us ensenyo, puc certificar que, no es que siguin bones, no, són, com diria una companya, divinas de la muerte!.Important també, totes fàcils, molt fàcils de fer!
Amb aquestes quantitats en surten unes 30, dependrà de la mida que les feu, a mi me n'han sortit 29... però es poden fer encara una mica més petites, així en sortiran més!
COOKIES DE XOCOLATA
Ingredients
- 180 g de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat i llevat (tipus Royal)
- 100 g de sucre moré
- 1 ou
- 100 g de mantega pomada
- 175 g de xocolata per a postres
- 1 pessic de sucre avainillat o unes gotes de vainilla líquida
- 1 pessic de sal
Preparació
Trossegem la xocolata, a trossets petits, però que es notin. Reservem
Batem la mantega pomada amb el sucre fins que tinguem una consistència cremosa. Podem fer-ho amb batedora elèctrica, però és tan fàcil que amb la batedora manual va prou bé.
Afegim la sal, la vainilla i l'ou i remenem molt bé.
Incorporem la farina i el llevat tamisats. Amb l'ajuda d'una espàtula anem intregrant-la. Al principi costa una mica, sembla que està molt sec, per+o poc a poc va agafant humitat. Ens quedarà una massa compacta, enganxosa.
Afegim la xocolata i barregem bé.
Amb l'ajuda d'una cullera de postres anem agafant massa, i col·loquem a la safata del forn prèviament preparada amb paper especial per a forn, fem porcions irregulars, no cal donar-li forma.
Coem amb el forn preescalfat a 180º, fins que siguin dauradetes. Aproximadament uns 10-12 minuts.
Deixem refredar molt bé damunt d'una reixeta.(molt important! )
Un cop ben fredes les guardem en una caixa metàl·lica. (han d'estar ben fredes perquè no s'estovin!)

10 comentaris:

Agnès ha dit...

aquestes galetes son molt bones a casa segur que tindrien molt d'exit.petons

Gastroadikta ha dit...

Que bones!! Me'n enduc una per berenar ara... jejejje
Petons!!

Anònim ha dit...

Em sembla que només em falatava veure les cookies!! Quina pinta! Sort que ens porteu les receptes als que no podem anar als cursets!
Petonets
Sandra

Alfons ha dit...

Ei!! amb aquestes ja tinc tota la cole de la Mireia... fantastiques!!

Visc a la Cuina ha dit...

Les que faltaven! Me les apunto ràpid!

Gemma ha dit...

Ahir vaig fer les de nutella i tambe queden bonissimes! Ja nomes em falten aquestes i les de taronja, je je je... Quina galetada aquesta setmana entre tots els blocaires, oi? Je je j.e..

starbase ha dit...

Jo no soc de galetes, però la reina del meu cor és molt de xocolata així que no m'extranyaria que me les demani quan passi per aquí hehehe

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina bona alum-na, t'han quedat molt bé i t'han sortit una bona quantitat, m'agraden molt aquest tipus de galeta.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Un parell ara per esmorzar m’anirien molt bé per acompanyar el cafè, que bones
Petons

MaryLou ha dit...

T'han quedat precioses!!!
Aquest cap de setmana faré les de coco, a veure que tal!
Petonets

Seguidors