ÍNDEX DE RECEPTES

7 de desembre del 2011

MELMELADA DE CARBASSA

Hem fet uns dies de descans a Isona, i com veieu la cuina de comacasa-res ha estat treballant de valent! La Maria de cal Fassi em va donar aquesta carbassa, no n'havia vist mai! una carbassa ben curiosa, de pell fina, color verd lluent, la carn forta i blanca, però no filosa com la de cabell d'àngel, amb unes llavors planes de color verd fosc. No se pas quina varietat és, ho he buscat però no l'he trobat, si la coneixeu ja em direu! Doncs bé, la Maria em va dir com fer-ne la melmelada, i que quedava molt bona. En un primer moment, quan la tenia pelada, tallada, preparada amb el sucre i la llimona , deixant que macerés, vaig pensar que alló seria un fracàs... va fer molta aigua i quan la vaig posar al foc encara més... s'havia d'anar evaporant i fent l'almívar per després triturar i quedar la textura de melmelada... vaig pensar que tot això no passaria! poca fe... !! i al cap d'una horeta, voila!!! començava a agafar forma, al cap d'un quart d'hora ja feia bon color i va espessir-se, va ser el moment per a triturar, remenar una mica més i ... quina gran melmelada!! Boníssima perquè si!!! Ara li haurem de trobar una bona combinació, crec que, a banda de amb una bona torrada, pot combinar molt bé amb un magret d'ànec, s'ha de provar!
MELMELADA DE CARBASSA
Ingredients
- 2 kg de carbassa blanca, pelada i sense llavors
- 800 g de sucre
- el suc d'una llimona i mitja (si són petites dos)
- una branca de canyella
Preparació
Tallem la carbassa a trossos grans, els pelem i traiem les llavors. Tallem a daus el posem en una olla junt amb el sucre i el suc de llimona, deixem macerar unes tres hores, millor si ho preparem a la nit i la fem l'endemà.
Veureu que fa molta aigua, no la tireu! posseu l'oll al foc, afegiu la canyella i deixeu coure a foc mig, remeneu de tant en tant. Al cap d'una hora i quart, més o menys, veureu que el suc ha reduit i s'ha anat fen un almívar i els daus de carbassa han agafat un to transparent. Arribat aquest punt podem triturar, deixem la textura que ens agradi.
Anem omplint els pots, que tindrem preparats, (el hem de bullir durant uns 10 minuts, tapes i tot), els tapem bé. En una olla tindrem aigua bullint, hi posem els pots, l'aigua els ha de cobrir, i fem bullir durant 10 minuts, per a fer el buit.
Els deixem refredar a temperatura ambient. 
Com totes les conserves, els guardem en un lloc sec i fosc.

9 comentaris:

Cuinera ha dit...

Hola Teresa, veo que has estado haciendo una rica mermelada el resultado ha sido fantástico! qué rica, con la carne que recomiendas tiene que estar deliciosa.-

Muchos besos

Paprika en la cocina ha dit...

Una buena manera de aprovechar el tiempo en la cocina, haciendo mermeladas, esta te ha salido estupenda, te copio la receta.
Un beso. paprikaenlacocina.blogspot.com

Gemma ha dit...

Jo tampoc conec aquesta varietat, gairebé sembla un carbassó!
He fet cabel ld'àngel però mai melmelada... ha de quedar ben bona.

trifasic de baileys ha dit...

que bona ha de ser per acompanyar un plat de carn aquest nadal oi??!! sembla cabell d¡angel quasi! jeje ptons

ISABEL ha dit...

Hola Teresa!!!!
Aquest any he fet forçes melmelades, però en falta la de carbassa.
Ha de quedar mol bona.
Jo tampoc conec aquesta varietat.
Una abraçada

Marta C. ha dit...

Aquesta carabassa sembla una papaia! T'ha quedat una melmelada molt fina, sembla molt bona!

MaryLou ha dit...

Quina carbassa més rara!!! però segur que ben bona! la melmelada anirà molt bé amb carns de porc o amb patés o formatges, però amb un pastis de aspa de full...ummmmmm!!
Petonets

Anònim ha dit...

Sóc part interessada però puc confirmar que aquesta melmelada és molt especial i boníssima! Jo no l'he fet però l'he tastat i la Teresa me'n va donar un pot ("enxufe" de germana). A veure si trobem una bona combinació amb alguna carn per fer una "delicatessen" aquestes festes!...

Dolors

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No havia vist mai aquesta carbaça, però la melmelada fa molt bona pinta i el seu sabor deu ser exquisit.
Petons.

Seguidors