Ahir dissabte, a Isona, vam celebrar el nostre patró, Sant Sebastià. Com cada any hem anat a la Posa on el Isonecs ens reunim i passem un dia de germanor al voltant de les fogueres, que a més de coure-hi la carn, quan el sol retira, ens uneixen al seu voltant per a fer petar la xerrada, cantar, i posar-te al dia de les noves familiars, alegries i penes compartides! Ah! i no pot faltar cantar-li els goijos al Sant! que guardà de pestilència a la Vila d'Isona, i comarca!
No vaig fer fotos, i encara no me les han passat, així que si voleu veure una mica la festa aneu aquí
Sant Sebastià 2011, podeu veure la Posa i els panets que e donen per a aquest aplec.
Vaig fer aquets pastís per a compartir amb tota la colla, que com es costum, a l'hora de les postres tots traiem i repartim el que hem preparat, per si ha quedat un raconet, l'acabem d'omplir amb coca, pastissos, trufes, bombons...tot casolà i boníssim!
Hem va cridar molt l'atenció quan vaig veure aquesta recepta, xocolata i vi... com seria la combinació?? doncs molt bona!! queda un pa de pessic, gustos, molt esponjós, humit, amb el gustet de la xocolata i quan acabes d'empassar la mossegada... li notes el gustet suau a vi. Hi vaig afegir l'ametlla laminada, que trobo que encara va resultar més bo, doncs el gust de l'ametlla torrada hi va combinar molt bé! Us animo a que el proveu, si més no una vegada! i potser repetiu!!!
PASTÍS DE XOCOLATA AMB VI
Ingredients
4 ous
200 g de mantega pomada
200 g de sucre
250 g de cacau en pols (tipus cola-cao)
110g de vi negre
200 g de farina de rebosteria
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Ametlles laminades
Sucre llustre per a decorar
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
En el got de la TM posem els ous i el sucre. Barregem 2 minuts, vel.2.
Incorporem la mantega pomada i barregem 1 minut, 37º, vel. 2
Afegim el cacau i el vi, programem 15 segons, vel. 3
Afegim la farina i el llevat i programem 15 segons, vel 2. Acabem de barrejar amb l'espàtula.
Aboquem la barreja en el motlle que haurem engreixat i enfarinat ( o bé posar papar especial de forn)
Repartim l'ametlla i enfornem furant 35-40 minuts, a 180º, el punxem per a comprovar que sigui cuit.
Deixem refredar una mica i desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Un cop fred tirem una mica de sucre llustre per sobre.
Font de la recepta: thermorecetas.com
18 comentaris:
Semba boníssim, Teresa! És el primer cop que veig un pastís dolç amb vi d'aquest tipus. Que bé que us ho devieu passar, celebrant la festa de Sant Sebastià! Petons
Hola Teresa, guapa tu
puc confirmar que verdaderament aquest pastís es una passada de bo
mil petonets Susanna
Amb vi? Ostres què original, deu quedar boníssim!
Petonets
Sandra
Mira que no s'ha m'hauria acudit fer un pastis amb vi, però segur que queda bonissim.
petons
Què original amb el vi. Li deu donar un gustet ben bo! Petons
Deu ser una festa molt maca, poder reunir-se amb amics menjant i xerrant.
No he tastat aquest pastís, pero té que ser una bona combinació de sabors i les amnetlles li donaràn un toc cruixent.
Petons.
Caram!!! Saps que amb vi no ho he fet mai?
A veure si a la propera classe de'n Pep ens coneixem personalment!
Ostres, aquesta si que es innovadora!! ha de ser mooolt bo amb el toc de vi! apuntat! petons
Jo també em reconec sorprés per la combinació xocolata i vi, francament.
I no la poso pas en dubte, he quedat encuriosit :)
Em sembla una coca excel·lent per posar punt final a un dinar de festa grossa. Amb el vi i la xocolata deu quedar molt gustosa!
Ostres he llegit bé? La veritat és que el vi ha d'emfatitzar més el gust potent de la xocolata, m'agrada molt la idea!
Petons!!
Marina, Roser, Quima, acabat de fer, no us puc deixar comentari... a veure si s'arregla!
Doncs us animo a que el proveu perquè està molt bo! amb un cafetonet, té, hi va molt bé!
Bona setmana a tots! petons
Jo tinc por que tingui molt gust de vi, sempre que el veig penso ha de ser molt bo però encara no l´he fet! Molt petons
No l´he provat amb vi...mira vés per on em semblava que ho havia descobert tot amb la xocolata, je ,je, je
Cristina, entre tots veiem coses ben diferents! sort que tenim! la teva truta dolça també m'ha xocat força! Conec un sr. que a la truita a la francesa sempre la regava amb mel!!! segur que també està boníssima!
mmm... quina bona idea!! Provaré a fer-ho jo també amb vi!
CHOCOLATE Y VINO UNA BUENA COMBINACION SEGURO,TE HA QUEDADO MUY BIEN
PETO
Xocolata i vi?? Caram, quina combinació més especial! La pinta és boníssima!
Petons!
Publica un comentari a l'entrada