ÍNDEX DE RECEPTES

5 de gener del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA (de Donna Hay)


 Vaig veure com el feia Donna Hay a Canal Cocina i hem vaig quedar amb ganes de fer-lo, però sobretot de tastar-lo ràpidament! havia de ser un dels millors pastissos de xocolata ..., pensava mentre el feia, després ella va dir-ho, era un dels  millors que feia i que sempre li demanaven! Així que a la primera ocasió que tindria el faria, vaig pensar. Doncs no es va fer esperar massa... si vaig veure el programa a mitjants de desembre, el 29 va caure! Aprofitant l'aniversari de la iaia em va semblar un pastís molt apropiat per a fer-li bufar les 85 primaveres!!! Ja veieu que romàntic li vam guarnir, el rosa quedava molt bé amb el marró de la xocolata, li va agradar molt! i que dir-vos lo bo que estava!! boníssim ! no serà pas l'unica vegada que el faré, tota la raó:  és un dels millors pastissos de xocolata que he provat!
Una bona recepta per a començar l'any! encara que normalment la primera recepta de l'any és el Tortell de Reis, i perquè el pugeu fer us deixo l'enllanç Tortell de Reis
Perdoneu que ho posi tant tard, la intenció era publicar-ho ahir, però he tingut problemes, la informàtica va molt bé fins que diu prou...(no tenia espai per a més fotos i com una no hi enten... fins que no he trobat la solució he hagut d'estudiar una mica...)
Que tingueu un bon dia de Reis i a poder ser, que siguin ben generosos!!!
PASTÍS DE XOCOLATA
Ingredients
124 g de mantega
375 g de xocolata de bona qualitat 70%
175 de sucre morè
35 g de farina
2 cullerades soperes de llet
120 g d'ametlla molta
5 ous
Cacao en pols
Elaboració
Preescalfem el forn a 170º
En un bol posem la mantega i la xocolata tallada a trossets, i ho desfem al bany maria, anem remenant de tant en tant per anar lligant la xocolata amb la mantega.
Traiem el bol del foc, hi afegim el sucre morè, remenem bé amb l'espàtula. Incorporem la farina tamisada, l'ametlla molta i les dos cullerades de llet, remenem bé fins a tenir els ingredients ben integrats. Afegim els ous i barregem molt bé, primer costa una mica lligar-ho però ja veureu que va quedant una barreja fina i homogènia.
Folrem el motlle amb paper especial de forn, la base i també els lateral  (foto). Aboquem la barreja que hem preparat i tapem amb papar d'alumini, d'aquesta manera courà per un igual.
Coem durant uns 45-50 minuts, depenent del forn i del motlle (el meu és de 22 cm i li vaig tenir 60 minuts). Passats 45 minuts podeu punxar-lo per a comprovar si ja està al punt, tot i que aquest pastís és humit.
El traiem del forn i desemmotllem deixant que refredi damunt la base durant 20 minuts. Acabem de desemmotllar-lo i reservem a la nevera (com ara no fa calor no li vaig posar).
Per a fer un tall net, perfecte, poseu en un  got aigua calenta, mulleu el ganivet, eixugueu-lo i talleu, aneu fent així per a cada tall, ja veureu quin tall més net fareu!

17 comentaris:

MaryLou ha dit...

Felicitats a la iaia!!!!! jo també el vaig veure i vaig pensar que el faria, però encara no li ha tocat el torn. Si dius que és tan bó, ho farè aviat!!!
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Teresa, una iaia tan eixerida es mereix el millor pastís del mon! I aquest té pinta de ser-ho.

Una pregunta, on l'agafeu el canal cocina, perque jo no el veig!

Ptnts
Dolça

Miquel ha dit...

Teresa una tarta muy golosa y buena y ademas ideal para celebrar el cumple de la iaia que se la ve muy feliz
bon any nou i bons reis
peto

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa estimada i guapa tu

En primer lloc des d´en Roc a la cuina, et desitjem un Bon ANy 2013, plés de dolços moments com aquest que ens participes.

Per molts anys per la iaia, está guapissimaaaa

Moltes gràcies per compartir aquesta recepta, anoto la formula, quina pinta....

mil petonets Susanna

Gemma ha dit...

UN pastís perfecte per celebrar com cal els 85 anys de la iaia :)
I per xocaddictes de veritat ;)

ANNAFS ha dit...

Quina pinta que fa, segur que era molt bo. Felicitats per aquests 85 anys de la iaia.

QUIMA ha dit...

Felicitats a la cumpleanyera!!
Ha de ser bonissim aquest pastis.
Petons

María ha dit...

Mi querida amiga, este pastel, no puede tener mejor pinta, tiene que ser un bocado delicioso, pero te dire que la abuela soplando las velas me ha enamorado, esta guapisima, y desde luego esos años no se notan para nada. Un abrazo muy grande

starbase ha dit...

Moltes felicitats per l'aniversari! Ara que si jo agafés Canal Cocina em sembla que tindria un greu problema amb tota la resta d'activitats que haig de fer... estaria molt enganxat hehehe

Teresa ha dit...

Moltes gràcies de part de la iaia!
Dolça, jo l'agofo per ONO, no se si amb el Plus també. Ara tenen una temporadeta fluixa... miro quan puc dos o tres cuiners que m'agraden... però està força bé!
Oscar, com només ho veig a la nit, n'hi ha que vaig dormir tardet.... a més, els que m'agraden sempre els posen tard...
Bon anys i bones cuines entre tots!!!
petons

Teresa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marta CuinaDiari ha dit...

El pastís té molt bona pinta però al veure el tall, he començat a salivar...que bo! Marta

Maria Dolores ha dit...

Molt bon pastís per el cumple de la iaia está molt guapa.
He fet este pastís per un cumple infantil y va ser un exit, li lleve chocolate de dins y li pose cobertura.
Un abraç per a tu i per la iaia.

Olga ha dit...

Hola Teresa!

Quina iaia més maca i eixerida! Provaré de fer aquest pastís ja que la xocolata ens agrada a tots. Tinc un dubte en relació amb la farina ¿quina marca utilitzes per fer aquests pastissos tan deliciosos?

María ha dit...

Hola,he fet aquest pastís, però la massa m'ha quedat molt compacta i gens líquida, em costava batre-la ¿no s'hauria d'afegir menys de 120 gr. d'ametlla molta? ¿aquest pastís no porta llevat o ja va incorporat en la farina?

Gràcies!

Olga ha dit...

Hola Teresa,

A mi també em va costar batre la massa però al final vaig afegir-li una mica més de llet i em va quedar molt bé.
El vaig portar a la feina i va ser tot un èxit. Gràcies per les teves receptes!

Anònim ha dit...

Enprimer lloc, felicitats i records a la iaia de la mare del Xavi. Vaig fer aquest pastís per al cumple del Paco i, malgrat no tenir molta experiència en pastissos, crec que em va quedar força bé. Un dubte: el cacao en polç? per la covertura del pastís?

A veure si m'animo a fer un altre postre. Ja t'ho explicaré. Carme.

Seguidors