ÍNDEX DE RECEPTES

14 de setembre del 2014

COCA DE FORNER DE SUCRE I ANÍS


i visita a 
Després d'unes merescudes i esperades vacances tornem amb ganes i amb les piles carregades! Vam acabar els dies de vacances fent una visita a la fàbrica de iogurts La Fageda, amb un grup d'amigues blocaires, la  Maria, l'Ana i la Cristina. Vam començar el dia visitant la Fageda, on el Marc Alegre ens va fer d'amfitrió i ens va explicar tot el funcionament i el procés d'elaboració dels productes que fan, iogurts, gelats, melmelades...Després, com veureu en alguna foto, vam fer un tastet tot xerrant una estona amb el Marc, gaudint de l'entorn i acabant així la visita. Després ens en vam anar de pícnic! ja era l'hora de dinar!!! L'Anna ens havia fet una amanida americana i la Maria un llom arrebossat, de postres flam i crema catalana de la Fageda, com no!! Un dinar de luxe amb la millor companyia i un entorn magnífic!!!Des d'aquí, gràcies al Marc Alegre per la seva bona predisposició en tot moment, a l'Enrique, marit de la Maria que ens va fer de xofer, i a l'Anna i la Maria per preparar la teca!!! La Cristina i jo vam col·laborar amb la beguda, les postres i cafès!!! Trobades com aquestes s'han de repetir!! Us deixo unes fotos més a baix perquè us animeu a visitar La Fageda i com no a consumir els seus productes, que són de màxima qualitat i estan bonísssims...

Tot i els dies tants pesats de xafogor, que no saps com i on posar-te, només falta encendre el forn... doncs un d'aquest dies, vaig fer aquesta coca de forner, sense saber quin seria el resultat, primer perquè no l'havia feta mai, segon per la humitat, tenia por que quedés com un xiclet, i  l'escalfor de l'ambient que fermenta volant la massa. Però tenia la garantia que la recepta és del xef i mestre Pep Nogué! no podia ser que no fos bona i que no sortís bé! i així va ser. Vam tenir una coca, només vaig fer la meitat d'aquestes quantitats, per tant una coca, bona, boníssima!!! només m'hi va faltar un trosset de xocolata quan la vaig provar, no en tenia! (això passava a finals de juliol...)
Tinc costum quan passo per algun poble de buscar el forn, el de tota la vida, i provar la coca...direu que és una mania, si, però ho faig! Doncs bé, aquesta coca és una d'aquestes que m'agradaria trobar  ... però que és difícil, eh?  perquè no totes són bones!
És molt fàcil de fer, animeu-vos! teniu garantit un bon esmorzar o berenar (amb un trosset de xocolata...)
COCA DE FORNER DE SUCRE I ANÍS
Ingredients
500 g de farina forta (jo la vaig posar normal)
10 g de sal
280 ml d'aigua mineral
25 g d'oli d'oliva verge extra
10 g de llevat premsat
Pinyons
100 g de sucre
Preparació
Vaig fer la massa amb la Tmx, però podeu fer-ho a mà o amb algun altre robot de cuina. Si ho feu a mà heu d'amassar durant una estona, uns 10 minuts, fins que tingueu una massa llisa i fina.
Poseu la farina, la sal, el llevat i l'aigua en el got de la Tmx , reserveu-ne una mica d'aigua perquè segons la farina n'admet més o menys. Programeu 10 minuts, got tancat, velocitat espiga, aneu mirant com teniu la massa per anar afegint una mica més de l'aigua reservada, (jo li vaig acabar de posar tota) segons estigui  la massa.
Poseu la massa en un bol (empolsinat amb farina), tapada amb un drap reposant durant una hora ( ara a l'estiu les masses fermenten abans). Dividim la massa en dos, amb aquestes quantitats surten dues coques ben maques, damunt de la taula enfarinada aixafem amb els dits les dues meitats de massa, les enrotllem, cadascuna per separat, eh?, les tapem amb un drap i deixem fins que doblin el volum (uns 30 minuts).
Tot seguit untem amb una mica d'oli la safata de forn ( si és de llauna millor), o bé la folrem amb paper especial de forn, aixafem amb els dits donant forma a la coca, deixem que quedin les marques dels dits, clotets, la superfície no ha de ser totalment llisa. Quan ja li hem donat la forma, reguem amb l'oli, repartim els pinyons i per sobre el sucre, abundant.
Coem a 250º durant 10-15 minuts, amb el forn preescalfat !

Bon profit!!

* Amb aquesta massa, que no porta sucre, podem fer una focaccia de romaní boníssima! només us cal, un cop tenim la forma de coca, a cada clotet dels dits posar unes fulles de romaní, regar-la amb oli i al forn! En sortir del forn regar amb oli i tirar per sobre una mica de sal rosa, boníssima!!



14 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin bon dia vam passar, oi? I tant que s'ha de repetir!!! Tinc l'entrada de La Fageda preparada per pujar-la dimarts.
De tant en tant faig també la coca de forner. La teva t'ha quedat que se surt de la pantalla per poder agafar un bon troç, molt rebona.
Petons.

les receptes que m'agraden ha dit...

La coca de forner es un clàssic que nunca fall, veritat? T'ha quedat de luxe! Un petó

Les receptes que m'agraden

trifasic de baileys ha dit...

quina pintassa, la versió focaccia també m'agrada molt! quins cracks els de la fageda oi?! segur que vas disfrutar molt! petons

Gemma ha dit...

Benvinguda de nou! Les vacances passen volant oi? :)
Segur que val la pena passar la calor d'encendre el forn si el resultat és una coca tan bona com aquesta!
La visita a la Fageda segur que va ser molt interessant i, com tu dius, amb la millor companyia del món ;)

asj ha dit...

Es de mis favoritas y la tuya te ha quedado preciosa.

besos

Su ha dit...

De momento sólo he probado las dulces, pero ésta para desayunos y meriendas tiene que entrar sola... Un besote.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

A mi me pasa lo mismo, me encanta este tipo de cocas. Te ha quedado genial, me la apunto
Bss

María ha dit...

Mi querida amiga,antes de nada bienvenida de nuevo, te esperaba con los brazos abiertos, y nos traes una rica coca que tiene que ser una delicia, que dia mas hermoso veo que pasasteis, cuanto me gustaria estar en una de esas quedadas para poder darte un gran abrazo. Mil besicos cielo

Cristina ha dit...

Quin tros de coca! aviam si m´hi poso... Quin bon dia aquell, je, je,je.

Miquel ha dit...

Teresa estos encuentros siempre son muy interesantes y mas en buena compañia.Una coca clasica y deliciosa que siempre gusta mucho.
peto

Tapa't de tapes ha dit...

Ja vaig sentir-ne a parlar, Teresa, de la vostra visita a la Fageda. Ahir també em vaig trobar l'Ana i me'n va fer cinc cèntims. Fa ganes d'anar-hi, amb aquestes fotos que ens ensenyes!! I quina coca més bona, ideal per avui esmorzar! Petons

No tot són postres ha dit...

Quina visita tan xul.la a La Fageda. Fas agafar ganes d'anar-hi.
Ptnts
Dolça

No tot són postres ha dit...

I exquisida la coca... No saps que donaria ara per tenir-ne un trosset a l'abast. Hauré d'encendre el forn 😏
Ptnts
Dolça

MaryLou ha dit...

Vam passar un dia molt bó!!! aquesta coca no la he fet mai, provaré amb la teva recepta, que té ina pinta espectacular!!!
Petonets

Seguidors