ÍNDEX DE RECEPTES

9 de febrer del 2015

PÚDING DE PLÀTAN AL MICROONES

No tinc costum de cuinar amb el microones, de fet no ho faig mai, tret de coure alguna patata i un cop que vaig provar de fer-hi un bescuit a la tassa, que per cert no em va agradar, no hi he fet res més fins ahir aquest púding. La recepta era de flam de plàtan però jo hi vaig afegir galetes, unes cookies de xocolata i va quedar amb una textura més de púding, entre cóc i flam. Estava molt bo, amb molt gust de plàtan, el vam acompanyar amb una mica de nata que el va acabar d'arrodonir. Bones postres!
A més d'estar bo, són unes postres fàcils i ràpides de fer, ens pot anar molt bé per a un imprevist o un dia que no tinguem massa temps. A més, una recepta que pot molt bé ser d'aprofitament, amb uns plàtans massa madurs que ronden per la fruitera, unes galetes que s'han estovat una mica, unes pastes que s'han assecat...
Anem per feina...
PÚDING DE PLÀTAN
Ingredients
1/5 k de plàtans madurs
4 ous (mitjans)
250 ml de llet (jo semidesnatada)
80 g de sucre
3-4 galetes cookies (en aquest cas)
1 beina de vainilla
4-5 c/s de sucre  pel caramel
Elaboració
Triarem un motlle maco i que sigui fondo, doncs al coure's puja bastant. En un casso o paella petita desfem el sucre amb unes gotes d'aigua, quan agafi un color marró fosc, vigileu que es crema fàcilment, l'aboquem en el motlle i el repartim una mica per les parets.
En un bol posem tots els ingredients, la beina de vainilla l'obrim pel mig i rasquem les llavors, i amb el túrmix triturem bé fins a tenir una barreja ben fina. Si us agrada una textura molt fina podeu passar-ho pel colador xinès. Abocar la barreja en el motlle amb un cullerot i deixem reposar una hora (jo no tenia massa temps i va reposar poc. Segons la recepta original aquest repòs és per a que no quedin forats a l'interior).
Coem al microones a una potència de 750/800W durant 20 minuts. El punxem per a comprovar si està cuit.
Un cop fred reservem a la nevera sense desemmotllar.
L'aboquem en un plat gran i servim a talls. Jo el vaig fer gran però podeu fer-los individuals, que es couran més de presa encara.
També el podem coure al forn, al bany maria
* c/s = cullera sopera
Font: www.cocinario.es

12 comentaris:

ISABEL ha dit...

T'ha quedat molt maco.
Per no agradar-te el micro, super.
Teniu que perdre la por al microones.
Per suposat, que per fer cuina tradicional?????.....
Però es un bon estri i ens ajuda.
Petons

Eva ha dit...

Jo tampoc acostumo a utilitzar el microones per cuinar, però veient aquest púding, igual m'ho repenso! es veu boníssim, i mira, un dia és un dia, oi? un petó!

trifasic de baileys ha dit...

quina cucada de postre!! saps, tinc un platan que ja comença a fer pena, i li voldria donar remei però...no se que fer amb un platan!! la teva idea m'agrada...potser faig la prova i t'ho explico! petons

Cristina ha dit...

Has posat contenta la Isabel...xuclant devia passar.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Això ha d'estar molt bo Teresa i estalvia temps en aquestes preparacions, jo també el faig servir molt poc, però quan vaig fer el flam em va agradar molt, tinc que fer més coses.
Petons.

Sussi Abel ha dit...

Me l'apunto per reciclar plàtans madurets, que bo!!!

esborrar ha dit...

A mi m'encanta poder cuinar al microones... Receptes ràpides que sovint no tenen res a envejar a coccions tradicionals. Aquest púding sembla un bon exemple. M'emporto la rcepta!
Marta

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Que agradecidos y ricos son los pudings, y que buena idea hacerlo en el micro
Bss

Unknown ha dit...

Jo tampoc sóc gaire de micro però veient el resultat ens ho haurem de repensar
Muas

Núria ha dit...

T'ha quedat perfecte! I el tall es veu molt esponjós, de desfer-se a la boca. Jo no tinc microones, però la veritat es que tindria momés per fer el pudding jeje
Petons

Miquel ha dit...

Bueno este puding y mas rapido de hacer Siempre digo que hacemos poco uso del micro y eso que yo lo uso como tu poco.
Peto

MaryLou ha dit...

El micro està desaprofitat! Aquesta recepta serveix per treura_li més suc. Petonets!

Seguidors