Les postres d'aquest diumenge ban ser molt fàcils i ràpides de fer, però no per això menys bones! Una crema de llimona rodona per a acabar un bon dinar! Molt i molt bona!
El Lemon posset són unes postres de tradició britànica, sembla ser que el seu origen prové d'una beguda que ja era popular a l' Edat Mitjana, elaborada amb llet i quallada amb vi o cervesa i especiada, una mena de ponx, que ajudava a agafar el son...
Doncs bé, el Lemon posset ve a ser com una quallada cremosa de llimona, només amb tres ingredients, nata, llimona i sucre, uns minuts de cocció i unes hores de nevera i tenim les postres preparades. Això si, pel contingut de matèria grassa que porta és per a menjar-ne de tant en tant ...
LEMON POSSET
Ingredients
500 g de nata per a muntar (35 %MG)
140 g de sucre llustre
85 g de suc de llimona (2 llimones)
La pell ratllada de dues llimones
Elaboració
Rentem bé les llimones, les eixuguem i ratllem la pell, fem el suc i el colem. Reservem
En una cassó de fons gruixut hi posem la nata i el sucre, i escalfem tot remenant. Quan comenci a bullir abaixem el foc i deixem bullir durant 3 minuts, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta o batedor manual.
Passats aquests 3 minuts, retirem el cassó del foc, hi incorporem la pell ratllada i el suc de llimona i barregem bé (jo vaig anar afegint el suc de mica en mica, i anava provant que no quedés un gust massa fort de llimona). Poc a poc va espessint una mica. Deixem infusionar, reposar, uns 10 minuts. Si no us agrada trobar-hi la pell ratllada de llimona ho podeu colar.
Repartim la preparació en quatre copes o gotets i quan s'hagi refredat tapem amb film i reservem a la nevera, tres o quatre hores ( ho podem preparar el dia abans).
*La recepta és del xef Gordon Ramsey, l'he tret de Gastronomia y Cia
8 comentaris:
ja veus, ben barata i bonissima que ha de ser, amb lo fan que sóc jo dels cítrics! un postre d'aquells que cauen genial! apuntat! petons
que bo
Tan senzill i tan deliciós. M'encanten aquests postres de cítrics! Una abraçada!
Fàcil i ha de ser ben bona!!
Això passa molt bé!! Molt bona l'explicació de l´origen.
La llimona m'encanta per fer postres.
Vaig fer una vegada un Posset, però de taronja, com va quedar poc espés no el vaig pujar al blog.
Petons.
Unes postres ben bones i refrescants!!! I si són fàcils i ràpides de fer....encara millor!!!
Salut i petons!!
Olga
Un postre facil y bueno.
Peto
Publica un comentari a l'entrada