ÍNDEX DE RECEPTES

12 de gener del 2016

FLAM DE TORRÓ DE XIXONA

Si us han sobrat torrons i no sabeu què fer-ne, us proposo fer aquest flam, però si no us n'ha sobrat també queda recomanat!! ... encara podeu comprar-ne una barreta i fer-lo!, nosaltres el vam trobar boníssim!
De receptes n'hi ha moltes, però aquesta és fàcil de fer i amb uns ingredients que segur tenim al rebost...!, la vaig veure al bloc de l'Eva, Cuinant entre llibres , que si el visiteu, segur que més d'una recepta us emporteu!
Ja fa dies, bé, l'any passat ... la Glòria del bloc No tot són postres... a la cuina, No tot són postres...a la cuina, va organitzar una gastrotrobada fantàstica per la Conca de Barberà. Vam assistir a una classe magistral del pastisser David Ferrer, de la pastisseria Ferrer, després vam visitar i fer un tastet al Celler Carles Andreu de la mà d'en Bernat Andreu, i vam acabar dinant al Molí del Mallol de Montblanc, aixecant-nos de la taula a les 18:00h !!!, en resum,  un dia Fantàstic i amb molt bona companyia. si voleu veure la crònica de la trobada la trobareu a l'enllaç que us he deixat del blog de laGlòria .
Doncs bé, els carquinyolis amb els què vam acompanyar el flam són de la Pastisseria Ferrer, el punt cruixent per a arrodonir les postres!
FLAM DE TORRÓ DE XIXONA
Ingredients
150 g de torró de Xixona
500 ml de llet (sencera, semi, ...)
5 ous grans
4 c/s de sucre
Caramel líquid
Elaboració
Fem el caramel (sucre+gotes d'aigua) i repartim a les flameres. Reservem
Esmicolem el torró i el posem junt amb la llet i el sucre en el bol de la batedora i batem molt bé fins ha tenir una barreja líquida. Batem els ous i els aboquem tot colant-los a la barreja anterior, barregem bé i omplim les flameres reservades. Coem al forn al bany maria, a uns 180º durant uns 40 minuts, anem comprovant per saber si els tenim al punt, penseu que quan es refreden acaben de quallar. Si ho fem en una flamera gran trigarà més estona. Si veieu que de sobre és torren massa podem tapar-los amb paper d'alumini.
Deixem refredar a temperatura ambient i reservem a la nevera.
*c/s= cullera sopera

13 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es una bona manera de donar sortida als torrons que sobren passat el Nadal i es que venen més de gust menjats en forma de flam que es més refrescant i molt bo.
Petons.

Tapa't de tapes ha dit...

Bona proposta!

Receptes.cat ha dit...

Ideal després de festes!

lolines ha dit...

Molt bona proposta per aprofitar els torrons.

Amblesmansalamassa ha dit...

M'encantes totes le variants del flam!! Bona recepta d'aprofitament..o no...jajaja!!!
Bona setmana!! Clara

Anna Pigarda ha dit...

He fet a casa la mousse de torró de xixona i ens va agradar molt; ara aniré pel flam de torró, que pinta molt bé! I tan ben acompanyat que està amb els carquinyolis de Can Ferrer! Quines ganes de tornar a menjar-ne! Una abraçada!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Una bona manera de reciclar el torró!!! Jo he comprat per a que ens sobri i poder fer postres durant l'any i gelat a l'estiu!
Petonets,
Olga

ISABEL ha dit...

Uns flams deliciosos amb els torrons de Nadal!!
Una molt bona variant de flams.
Petons

No tot són postres ha dit...

Quin flam!!!! Aquestes receptes d'aprofitament m'encanten :-)
I moltes gràcies per l'enllaç al GanxetesTour LaConcaEdition.
Ptnts
Glòria

GEMMA ha dit...

M'encanten les receptes d'aprofitament. I aquesta no es menys!!
Petons

Gemma ha dit...

Ja veig que tots estem amb receptes d'aprofitament de torrons! Crec que fem que en sobri expressament, je je je...
Molt bé acompanyar-lo amb els carquinyolis de can Ferrer!

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per la vostra visita i per compartir aquesta recepta amb els nostres carquinyolis. Ja sabeu on teniu casa vostra! Una abraçada, salut i carquinyolis!

Eva ha dit...

Ohh Teresa! quina il·lusió la menció ;). Bo, oi, el flam?? gairebé donen ganes que sobri torró per poder-lo fer, i acompanyat d'uns carquinyolis ja puja a luxe!! un petó maca!

Seguidors