ÍNDEX DE RECEPTES

13 de juliol del 2016

PASTÍS DE FORMATGE (del Restaurant "La Viña" de Sant Sebastià)


Un pastís més de formatge! i dels bons, d'aquells a repetir més d'una vegada. Una textura flonja, un gust suau, i molt fàcil de fer, no hi ha excusa per a no fer-lo, bé, amb aquesta calor potser us tira enrere l'haver d'encendre el forn, però si el feu per la nit no patireu tan la calor, i quin esmorzar trobareu!!! ànims!
Vaig fer-lo amb la meitat de les quantitats de la recepta original, amb un motlle de 20 cm, i va quedar un bon pastís, alt com a mi m'agrada i suficient pels quins n'havíem de menjar, però la propera vegada serà el doble!
Amb aquest pastís tant bo, a com casa-res tanquem la paradeta per vacances, que crec que ens les mereixem i n'hi ha ganes...!
                             Bon estiu a tothom i fins la tornada!
                                                      
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients
Motlle (amb aquestes quantitats de 20 cm, amb el doble d'aquestes quantitats de 22 cm)
500 g de formatge cremós
150 g de sucre
1 c/s de farina (ben plena)
250 ml de nata per a muntar (35% MG)
3 ous L
Preparació
Jo vaig fer-ho amb la KA, podeu fer-ho amb qualsevol altre batedora elèctrica, fins i tot manualment, encara que us costarà més aconseguir la barreja fina i homogènia.
Preescalfem el forn a 220º
En el bol de la batedora posem tots el ingredients i batem molt bé, amb una marxa  mitja i després més forta, fins a tenir una barreja homogènia.
Cobrim l'interior del motlle amb paper vegetal, de l'especial pel forn, com es veu a la foto de més a baix, hi aboquem la barreja, donem uns copets per a que quedi uniforme.
Coem a 220º durant 50 minuts (comproveu si està cuit punxant-lo amb una agulla o brotxeta, si està cuit ha de sortir net i sec. Encara que vegeu que la textura sigui com de flam, que balli, quan es refreda agada consistència.
Deixem que perdi una mica de temperatura abans de desemmotllar-lo i traure el paper vegetal. Aneu amb compte, traure el paper és un  pas delicat, és un pastís molt fràgil...
c/s: cullera sopera
Font: Las recetas de MJ





7 comentaris:

Eva ha dit...

Quina pinta més bona, Teresa!! aquest tall es veu mooolt exponjós!! Que passis molt bones vacances, ens llegim a la tornada ;). Petonets!

María ha dit...

Mi querida amiga tiene una pinta maravillosa, asi de altos me gustan a mi los pasteles, te ha quedado perfecto. te deseo unas felices vacaciones y te espero a tu vuelta. Mil besicos cielo

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

He sentit parlar d'aquest pastís, ja veig que es veu molt bo i esponjós.
Bones vacances Teresa!!
Petons.

Sussi Abel ha dit...

Quin pastís, és espectacular!!! bon estiu!

ISABEL ha dit...

Hummmmm!!!!!!
Pastís de formatge, com m'agrada.......
Bones vacances, per el Pallars.
Nosaltres pugem, la segona setmana d'Agost.
Petons

Anna Pigarda ha dit...

Un dels meus pastissos preferits!! M'emporto la recepta i un trosset! Bones vacances, Teresa! Fins ben aviat!

Bruixes a la cuina ha dit...

Un pastís impressionant! El tall és desfà a la boca!! :)
Espero estaràs gaudint a tope de les vacances!!
Petonets

Seguidors