Amb aquest pastís, a petició del meu fill Eloi, però sabent que seria del gust de tothom, els pastissos de formatge a casa volen..., vam bufar les espelmes ell i jo mateixa, que ja ens en va caure un altre...!
Com us dic amb els pastissos de formatge tinc l'èxit assegurat encara que sempre n'hi ha un de més bo que altre. Aquest ens va agradar molt! La novetat amb aquest va ser amb la base, que en lloc de fer-la amb galetes la vaig fer amb Tortas Inés Rosales. Li va donar un toc molt bo, amb un gust molt suau d'anís. Ens va agradar molt, la prova es que si la voleu tastar... l'haureu de fer! vam fer net!
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients
250 g de Tortas Inés Rosales
110 de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre
3 c/s de maicena
600 g de formatge cremós (vaig posar 400 de Philadelphia i 200 de mascarpone)
3 ous
Melmelada de fruits vermells (500 g de fruites vermelles, 250 g de sucre, suc d'una llimona- deixem macerar la fruita amb el sucre i el suc de llimona, quan més temps millor. Després ho posem a foc mig durant 30 minuts/45 minuts, quan tinguem la consistència de melmelada retirem del foc, penseu que un cop freda queda més espessa. Deixem refredar i reservem.)
Preparació
Triturem/piquem les coques (tortas) i les barregem amb la mantega que la tindrem a temperatura ambient, no s'ha d'amassar gaire, només integrar-ho bé. Aboquem la barreja al fons del motlle, que prèviament l'haurem folrat amb paper sulfurat i engreixat., i repartim bé per a tota la base, amb una cullera podem ajudar-nos per prémer bé i quedi un gruix igual, més o menys...Reservem a la nevera.
Si teniu algun robot de cuina i si no, amb batedor manual, batem el sucre, la farina, el formatge, la nata i l'essència de vainilla, hem d'aconseguir una barreja cremosa i esponjosa. A continuació incorporem els ous, un a un, fins que no estigui integrat a la massa no afegim l'altre, però en aquest punt, no cal batre molt només que s'integri (diuen que aquí està el secret per a que quedi una bona textura).
Aboquem la barreja en el motlle preparat i coem a 180º durant 45-50 minuts, si veieu que es torra massa de sobre tapeu-lo amb paper d'alumini. Punxeu-lo per a comprovar que està cuit, tot i que en refredar-se agafa textura.
Deixem refredar i reservem a la nevera.
Desemmotllem i decorem al nostre gust.
A temperatura ambient està més bo, més gustós!
c/s: cullera sopera
Font: blog "los trabalgabas"
11 comentaris:
Ostres Teresa,quin pastis-sarro!!!!!!
Llàstima, que us el veu cruspí tot,.
El tindre que fer per poder-lo provar.
Petons i felicitats
ISABEL
Abans de res felicitats!!! I si és amb llepolies com aquesta dona gust bufar espelmes!
Ptnts
Glòria
Això és una catalano-cheese cake jejeje! Contundent, contundent! Fa una fila.
Doncs un cop descobert el pastís ara no quedarà un altre que fer-lo, es irressistible, amb molt perill, però m'encanta i tinc curiositat per aquesta base. D'aquesta manera no pesa complir anys.
Petons.
Caram!
Fa patxoca.
amb la mermelada de fruits vermells és TOP TOP!!!! Exquisit si a més hi poses mascarpone!! petons
Crec que arribo una mica tard però per molts anys!! I amb un senyor pastís així gairebé es cumplirien anys més sovint !
Combinar mascarpone i philadelphia... quina cremositat!!!
Petons
Palmira
Una base molt però que molt original! Moltes felicitats!
Petonets,
Olga
Per molts anys!!! No hi ha millor manera que celebrar compartint un bon tall de pastís, oi??
Que tinguis bon dia! Clara
Quina bona idea fer-la amb aquestes tortes amb el punt d'anís? M'ho apunto, igual que la recepta del pastís de formatge...que et surten d'escàndol, Teresa!!!Un petonet!
Teresa; Un pastís de formatge, sempre es benvingut -al menys de part meva- aquest és un d'ells i no l'hi feria cap lleig, sinó tot el contrari.
Salutacions Teresa¡¡ :o)
Publica un comentari a l'entrada