Fa dos diumenges ens vam menjar aquest! i potser per la pràctica en fer-ne, cada vegada surt més bo!! Són unes postres molt agraïdes, fàcils de preparar i acostumen a agradar tothom.
Fa molts anys que faig aquesta recepta, està súper bo!!
TIRAMISÚ
Ingredients
- 3 ous
- 150 de sucre
- 400 g de formatge mascarpone
- melindros (millor dels secs)
- cafè
- Amaretto (2-3 cullerades soperes)
- Pessic de sal
- Cacau en pols
Preparació
En un bol no massa alt (millor un taper rectangular) barregem el cafè i l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares.
En un bol batem amb el robot que tinguem (a mà costarà més, però no és impossible...) els rovells amb el sucre, fins a tenir una crema blanquinosa i fina, hi anem afegint el formatge mascarpone i batem fins que tinguem una crema ben homogènia.
Muntem les clares amb un pessic de sal, a punt de neu, ben fortes.
Les anem incorporant a poc a poc a la crema de rovells, amb una espàtula i amb moviments envoltants, 8de bai cap a dalt). Quan tinguem les clares incorporades estarà preparada la crema de mascarpone.
Muntatge
Anem mullant els melindros amb el cafè, no massa, no volem que es desfacin, i cobrim tota la base del motlle.
Per sobre del melindros posem la meitat de crema de mascarpone, tornem a fer una capa de melindros sucats, i per últim acabem amb l'altra meitat de crema.
Reservem a la nevera (tapem amb film).
A l'hora de servir serà el moment d'empolvorar-lo amb el cacau en pols, ens ajudem d'un colador per a que quedi ben repartit per tota la superfície, siguem generosos!
7 comentaris:
Hola Teresa.
Fa temps que no faig tiramisú.
El diumenge tinc el pare a dinar I el faré tal I com ho e pkiques tu.
Salutacions.
KuI_NeTeS
A temporades el faig sovint i després deixo de fer-lo, però si que ens agrada i molt.
Estaríen contents a casa oi Teresa, tots esperant l'hora dels postres.
Petons.
Teresa... ho haig de confessar .... no se fer el tiramisú . No sé si es perqué el vaig probar de fer i var sortir un fiasco o perqué sempre que dic que en faré hi posen mala cara que no en faig mai.
Hauré de tornar a provar i fer-lo sense dir res.
Petons
És tot un clàssic el tiramisú i mira que ens agrada però fa temps que no en preparo. Ara m'han entrat ganes, una idea genial pel proper cap de setmana!
Petons
Palmira
Una d'aquelles postres que m'agraden molt i que només menjo quan dino fora! A veure si amb la teva recepta m'animo i les preparo un cap de setmana! Petonets!
Un clàssic que no falla mai, més aviat és d'aquells de repetir, no?? a casa ens encanta! Un petó.
Com és que agrada tant el tiramisú? Sempre triomfa, oi? T'ha degut quedar boníssim....
Petonets,
Olga
Publica un comentari a l'entrada