ÍNDEX DE RECEPTES

9 de març del 2020

PASTA DE FULL / TRUFA DE XOCOLATA

Fa dies que les receptes són amb pasta de full... m'agrada molt. A l'anterior entrada vaig comentar que aviat la faria casolana... i aquest dissabte va ser el dia!! feina si, però el resultat va ser ben bo! tot i que una reconeix que cal perfeccionar el pas, passos, dels plecs... Anirem fent!
La vaig fer amb la Thermomix, pasta de full ràpida, ràpida pel que fa a l'amassat, perquè després la tanda dels plegats s'ha de fer si o si!
Un cop ja la tenim, podem donar-li, fer-la amb el què vulguem, salat, dolç... jo vaig fer-ne uns quadrats farcits amb una trufa de xocolata cuita molt bona, que també podem farcir-ne pastissos.
PASTA DE FULL
Ingredients
200 g de mantega, a daus i congelada
200 g de farina de rebosteria
90 g d'aigua
1/2 culleradeta de sal
TRUFA DE XOCOLATA
150 g de xocolata (en el meu cas 70%)
500 ml de nata per a muntar (35% MG)
80 g de sucre

Preparació
Posem tots els ingredients en el got de la Thermomix i programem 20 segons  velocitat 6. Retirem la massa del got, fem una bola que emboliquem amb film i la deixem a la nevera 30 minuts, podeu fer-la i deixar-li fins a 12-24h.
Quan ja ha reposat enfarinem la taula, coloquem la massa i amb el curró l'estirem formant un rectangle. Dobleguem la massa en tres parts muntant una sobre l'altra. Quedarà un quadrat, que mirant cap a nosaltres la part tancada dels plecs anterior tornarem a estirar fins tenir un altre rectangle, tornem a plegar, i reservem a la nevera 30 minuts, emboliquem amb film o paper sulforat.
Repetim l'anterior pas fins a dues vegades més.
La reservem a la nevera fins que la fem servir, llavors l'estirarem, amb el gruix i forma que necessitem.
Per coure cal tenir el forn preescalfat a 200º.
Courem uns 20 minuts a 200º, aneu vigilant perquè el temps dependrà del forn.

Trufa de xocolata:
En un cassó posem la nata i el sucre, quan bulli apartem del foc, hi afegim la xocolata tallada a trossets, remenem i tornem a posar al foc mig sense deixar de remenar fins que bulli, la retirem del foc i deixem que perdi temperatura. La tapem a pél amb film i deixem reposar a la nevera un mínim de 12 h, si és més millor.
Només ens caldrà muntar-la a l'hora de farcir el que tinguem pensat.

1 comentari:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

M'encanta la pasta de full en salat o en dolç, però sent cassolana ha de quedar encara millor, quines bones postres has fet avui.
Petons.

Seguidors