Si dic què són bones em quedo curta... boníiiiissimes!! la taronja queda sucosa, gens seca, al punt de dolça, la xocolata que us he de dir com li cau..., unes molt bones mossegades per acabar un bon dinar... amb el seu cafetonet... ideals!!
Són molt fàcils de fer però porta el seu temps, només de cocció són 75 minuts... més el que necessiten per assecar-se, però val la pena!
N'he fet amb xocolata i sense, guardant aquestes pel Tortell de Reis!
Les de xocolata no cal que us digui lo bones que són... un gustasso cada mossegada!!
TARONGES CONFITADES
Ingredients
2-3 taronges
300 gr de sucre
300 ml d'aigua
Xocolata 70 %
Preparació
Rentarem molt bé les taronges, molt bé, ja que la pell ens la menjarem...
Tallem les taronges en rodanxes d'uns 5mm aproximadament, no les fem mpolt fines perquè un cop cuites se'ns trencarien.
Les posem en una olla, que sigui ampla, i cobrim amb aigua. Quan arrenqui el bull deixem coure uns 5 minuts, veureu que fa una escuma per sobre. Amb aquest pas aconseguim que la taronja perdi el gust amarg que li dona la pell, tot i que li'n quedarà el punt just...
Amb compte retirem lles rodanxes de l'olla i posem a escorrer, l'aigua de l'olla la tirem i rentem.
Posem l'olla al foc amb l'aigua i el sucre i quan aquest s'ha disolt, veureu que desapareix..., anem col·locant les rodanxes de taronja, han de quedar cobertes d'aigua, si falta una mica d'aigua l'afegim, però una mica...
Tapem i deixem coure a foc baix durant 75 minuts, no remenem... de tant en tant mourem una mica l'olla.
Passat aquest temps, amb molt de compte, anem traien les rodanxes i les deixem damunt de la reixeta a la què haurem posat paper sulforat. Les deixarem assecar, jo tot un dia, en lloc fresc i sec.
Ja les podreu posar en un pot i reservar a la nevera, o tallar-les per la meitat i passar-les per xocolata que haurem desfet al bany maria, un cop fredes també les guardarem tapades a la nevera.
1 comentari:
Molt bones. Jo les faig pel tortell també. Les Culloden de l'arbre i les faig i són brutals. Gràcies per compartir. 🥰
Publica un comentari a l'entrada