ÍNDEX DE RECEPTES

10 de novembre del 2021

CARROT CAKE (VEGÀ)

 

Aquest mes tenim dos aniversaris tocar a tocar... així que el dia 1 ens vam bufar, l'Eloi i jo mateixa!
Com el meu fill, l'Eloi, és vegà, vaig fer el pastís especil, però us he de dir que tot el que faig apte per a vegans ens agraden molt! Aquest carrot cake està de 10!!!. Lúnic que clar, com no porta ou, totes les masses que no en porten, s'assequem més ràpidament... però no hi ha problema! s'acaben ràpid!!
Com usa dic, no ens ha defraudat pas aquest carrot cake, molt humid, gustós, flonjo... boníssim!!
Si el voleu fer tingueu en compte que el frosting té una preparació la del iogur que s'ha de fer el dia abans!
Anem per feina...
CARROT CAKE (VEGÀ)
Ingredients
200 g de pastanagues (pelades i ratllades)
250 g de farina integral
50 g de maicena
200 g de veguda de soja o la que us agradi
Pell ratllada de taronja
120 g d'eritritol (és un edulcorant amb 0 calories)
80 g d'oli d'oliva
50 g d'oli de coco
1/2 culleradeta de bicarbonat
12 g d'impulsor químic (tipus Royal)
Canyella en pols, nou moscada i vainilla, si no el voleu especiat no hi poseu espècies
Pessic de sal
1 culleradeta de vinagre
60 g de nous trossejades
Frosting
200 g de iogur de soja
100 g de formatge crema vegà
50 g d'eritritol
Essència de vainilla
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
En un bol barregem els ingredients secs (farina integral, maicena, eritritol, bicarbonat, impulsor, espècies i sal)
En un altre bol barregem la resta d'ingredients, menys les nous i el vinagre. Quan ho tenim ben barrejat afegim aquesta barreja al bol dels ingredients secs, amb l'ajuda d'un batedor manual o elèctric, jo amb KA, barregem molt bé fins a que tots els ingredients s'hagin integrat. Quan ja tenim la barreja homogènia hi afegim les nous i el vinagre i barregem bé.
Folrem un motlle quadrat amb paper de forn, o el que tingueu, de 20x20.
Hi aboquem la barreja i coem a 180º durant 45 minuts, ja sabeu que cada forn és un món... controleu que no es cremi i punxeu-lo per saber si el teniu cuit.
El traiem del forn i deixem refredar, el desemmotllem i reservem.
Per a fer el frosting primer que res, el dia abans, hem de posar el iogur en una gassa o malla per a fer formatge, lligar-ho o tancar amb una goma, posar en un colador i a sota un bol i deixar-lo a la nevera. Traura una mica de líquid, quedarà amb textura de iogur grec. El resultat que n'obtindrem en diuen "labneh"...
Barrejarem el labneh amb la resta d'ingredients, batrem fins a tenir una crema densa i homogènia. Reservarem a la nevera fins a l'hora de decorar al nostre gust el carrot cake.
És llarga l'explicació pèrò fàcil de fer, animeu-vos!!

4 dels meus amorets!!

Seguidors