ÍNDEX DE RECEPTES

14 de març del 2022

BANANA BREAD SENSE SUCRE (PA DE PLÀTAN)

 

Ja l'he fet dos vegades seguides!!! ens ha agradat mooolt! aquest també es queda a comacasa-res!!!
Molt saludable, que diu la meva estrelleta Joan ..., ara treballen els aliments saludables i ho té molt present... encara que de vegades, com diu, s'ho salta... 
Doncs bé, aquest pa de pessic, pa de plàtan, coc...no porta sucre, tampoc ou... la dolçor li dona el plàtan i els dàtils, i ja us dic que el resultat és més que excel·lent!!! proveu-lo!!
BANANA BREAD (PA DE PLÀTAN)
Ingredients
200 g de farina integral
3 plàtans madurs + 1 per a decorar
4 dàtil medjoul o 100 g de naturals
130 ml de llet de soja , avena, ametlla... la que més us agradi
60 ml d'oli d'oliva
Pessic de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat
12 g d'impulsor (tipus Royal)
50 g de nous (opcional)
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
En el got de la batedora posem la veguda de soja i els dàtils i triturem bé, hi afegim els tres platans (pelats i tallats... obvi però s'ha de dir...) i l'oli, triturem. Ho deixem més o menys triturat, al nostre gust. Passem la barreja en un bol, hi afegim la farina, la sal, el bicarbonat i l'impulsor, amb batedor manual o espàtula integrem bé fins a tenir una barreja homogènia. 
Aboquem la massa en un motlle rectangular d'uns 20x10 aprox., prèviament engreixat i enfarinat per a que no s'enganxi, Obrim longitudinalment el plàtan per a decorar, el pintem amb suc de llimona per a que no es posi negre i el posem damunt la massa.
Coem a 180º durant 50 minuts, abans de traure'l comprovem si està cuit punxant-lo amb una brotxeta, si surt seca... el tenim a punt!
Traiem del forn i deixem uns 10 minuts abans no el desemmotllem. 
Un cop el desemmotllem el deixem refredar damunt una reixeta.
Llest per a mossegar-lo!!!


Seguidors