Per celebrar els 68 anyets de l'avi vam preparar aquest súper pastís tres xocolates per a fer-lo bufar!
Es un pastís que havia intentat fer fa anys, dic intentat perquè no em va sortir... crec que la balança no pesava bé i ja sabeu que en receptes dolces això és sagrat! En fi, ja tocava treure'm l'espineta... i aquí el tenim, va quedar ben maco! ben quallat, i el millor de tot, estava molt bo! Va agradar molt a tota la colla!!
Us un pastís que recomano que el feu, no porta feina, no cal forn, és bo... tot a favor!!
PASTÍS TRES XOCOLATES
Ingredients
150 g de xocolata negra
150 g de xocolata amb llet
150 g de xocolata blanca
750 ml de nata per a muntar
750 ml de llet
3 sobres de quallada en pols Royal
Per la base
150 g de galetes (les que més us agradin)
40 g de mantega
20 ml de llet
Motlle de 20-24
Preparació
Primer preparem la base del pastís, triturem les galetes, afegim la mantega i la llet i barregem bé fins a tenir una massa humida i homogènia. L'aboquem en el motlle que prèviament haurem folrat amb paper de forn, la base i laterals (aquests si teniu acetato, plástic especial, millor, es per a que no s'enganxi i es desemmotlli bé. Jo ho faig amb tapes de plastificar... ). Bé, repartim molt bé la galeta humitejada per tota la base i reservem a la nevera.
Prepararem la capa de xocolata negra! què cada capa la preparem igual, així de fàcil!
En un cassó posem la xocolata negra trossejada ( hi ha qui hi possa 70 g de sucre) i la nata, remenem fins a que es desfaci la xocolata, afegim la llet i la quallada i remenem bé per a que tot s'integri i en quedi una barreja fina i homogènia, com veiem que comença a bullir la traiem del foc. Aboquem la barreja en el motlle, amb compte, jo m'ajudo amb una cullera que posada al revés evita que la barreja caigui directa damunt la galeta...
Deixem temperar a temperatura ambient.
Ja veureu que de seguida qualla, llavors preparem la capa de xocolata amb llet, igual que anteriorment
(si hi poseu sucre, aquí 50 g). Aboquem sobre la capa de xocolata negra. I seguim els mateixos passos.
Fem el mateix amb la xocolata blanca (si hi poseu sucre 25g ), i l'aboquem sobre la xocolata amb llet.
Deixem refredar i reservarem a la nevera.
Podem decorar-lo amb fruites vermelles, xocolata...
Consell: entre capa de xocolata i xocolata, abans d'abocar la que toca, amb una forquilla feu unes ratlles a la capa quallada, no profundes... d'aquesta manera entre elles quedaran més agafades.
La recepta és un mix... entre l'amiga Gemma de La cuina de casa i l'Eva Arguiñano... resultat... recepta comacas-res!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada