ÍNDEX DE RECEPTES

29 de febrer del 2024

PA (FÀCIL I RÀPID)

 


Fer pa a casa és molt gratificant, m'agrada molt, però ha de ser fàcil, que no hagis d'esperar gaire en tenir-lo fet!!! sóc impacient...
Aquest d'avui m'ha agradat molt, és ben fàcil de fer, no cal amassar, per tant no hem de ser massa entesos en fer-ho, que té el seu punt eh?, admiro quan veig com ho fan. També és una recepta ràpida de preparar ja que només ens cal respectar els temps de descans perquè la massa vagi fent ella soleta...
El resultat és excel·lent!! un bon pa! molt cruixent i amb una molla flonja. Ja veieu quins forats té la molla! bona senyal!
PA (recepta fàcil)
Ingredients
240 ml d'aigua
300 g de farina
5 g de llevat fresc
5 g de sal
Preparació
Afegir tots els ingredients en un bol i barrejar bé, jo desfaig el llevat amb l'aigua, no amassar, només integrar tots els ingredients.
Tapar i deixar descansar la massa 15 minuts
Fer 4 plecs sense traure del bol, agafem una part i la doblem sobre l'altra aixi les quatre bandes, tapem i deixem descansar 15 minuts
Tornar a fer els plecs, tapar i deixar reposar 1 h, si és una mica més no importa
Aboquem la massa a la taula enfarinada, dividim en dos i formem les barres, posem a la safata de forn
FORMAR LA BARRA: amb la massa fem un rectangle, portem un costat llarg cap a la meitat, l'altra part per sobre la que hem doblat, unim pessigant la massa, posem un dit al mig i anem tancant la massa, pessiguem per a que quedi ben tancada i amb les dos mans anem estirant per fer la forma, costa...
Amb un ganivet o gilet grenyem les barres, fem uns talls, una m ica profunts per a que s'obrin en coiure's.
Coem 20-25 minuts a 240º hi posem una safata, hi tirem un got d'aigua `per a que faci vapor i enfornem les barres.
En traure del forn si piqueu el cul sonarà a buit...estan cuites!!
Deixeu refredar damunt una reixeta i a gaudir-ne!!
Vaig veiure la recepta a @panpa_bread (instagram)






Seguidors