ÍNDEX DE RECEPTES

21 de febrer del 2024

PAVLOVA DE XOCOLATA (70 ANYETS DE L'AVI)

 

Aquest diumenge l'avi va bufat 70 primaveres!!! Aquest any es febrer però és com si fos primavera... 
Li vam fer una festa tota la colla, elsmprincipals les nostres tres estrelletes, el Joan, el Joedi i el Gael!! són l'alegria de la casa!!! i ells estaven super contents ajudant a bufar !!!
Li vaig fer dos pastissos per què erem colla i tenia por de què amb un no n'hi hagués prou... però si, en va sobrar...
Aquesta Pavlova de xocolata, crema de taronja, nata i maduixes va quedar súper bona! cruixent per fora i flonja per dins amb molt gust de xoco!! Molt bona!!
L'altre un Selva Negra, que no havia fet mai, i ta,bé molt bo!!! gustós també de xocolata, esponjós... boníssim.
PAVLOVA DE XOXOLATA
Ingredients
4 clares d'ou (muntren millor si les tenim a temperetura ambient
230 g de sucre llustre
2 cullerades soperes rases de maicena
1 culleradeta de vinagre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 cullerades soperes rases de cacau en pols
Preparació
En el bol del nostre robot posem els rovell d'ou, comencem a muntar, anem afegint el sucre llustre, muntem fins a tenir pics , afegim la vainilla el vinagre i la maicena i continuem bateny fins a tenir una merenga forta.
L'aboquem en una safata de forn folrada amb paper sulforat, amb l'ajuda una paletina o cullera anem donant forma rodona, amb certa alçada perquè després en coure baixa. 
Amb el forn preescalfat coem a 150º durant una hora i quart, deixem refredar dins del forn apagat amb la porta entreoberta. es trencara i baixarà però és normal!
L'endemà amb molt de compte la passem a la safata de presentació (jo tinc una pala especial per a poder fer-ho millor, de tota manera la pavlova és trencadissa...)
La decorem amb el que ens agradi, jo vaig fer una crema de taronja que hi va anar de perles!!!
La recepta és de Nigella Lawson, què m'encanta!




Seguidors