Aquest, l’ha fet la Laura, la meva filla, que l’altre dia que venien a sopar va dir que ja portaven les postres, i la veritat és que ho va encertar! Ens va agradar molt, fins i tot se’ns va fer curt...! Ja li vam dir que el podia repetir!
La recepta està treta de cuinaperllaminers, aprofitem des d'aquí per enviar molts ànims i una fortíssima abraçada a la Mercè.
FLAM DE MATÓ
Ingredients:
100 g de sucre
300 g de llet sencera
250 g de nata líquida
250 g de mató
1 sobre de quallada
Sucre moreno de canya pel caramel (uns 100 g)
Preparació:
Desfem el sucre, aproximadament uns 100g, dins un cassó, a foc baix i vigilant que no es cremi, sinó amargaria molt, fins que sigui ben ros. El repartim al fons del motlle, tipus plum-cake, també podem fer-los individuals.
Triturem, amb el pímer, el mató, el sobre de quallada, el sucre i la nata líquida, A continuació s'incorpora la llet, i tornem a barrejar amb el pímer.
S'aboca la mescla al motlle preparat amb el caramel i es cou al bany Maria dins el forn a 180ºC (350ºF) durant 30-40 minuts.
No us amoïneu si veieu que no està del tot qualalt, quan es refredi s’acabarà de quallar. Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.
Bon profit i bon cap de setmana!!
10 comentaris:
Uau!! que bó el flam amb mató!!
Té una pinta! El poso a la lista just darrera del flam de la meva avia que ja se sap que els flams de la iaia són sempre els millors del món :)
Boníssim!!!
Un altre a pendents!!!
Petonets
Muy rico el flan, aunque a mí no me va mucho, a mi catador si, y solo por ver la carita de mi catador vale la pena hacerlo! mira que le gusta... tu hija a salido con las mismas manos que tú! fantástica receta
Un besito y feliz día
A mi també m'agraden molt els flams!!
T'he conegut a través del pa amb tomàquet. M'ha agradat molt el teu bloc. Molts petons
Suau i preciós!, l'apunto i cap a la carpeta!, a veure quan el faig.Ens veiem d'aquí a una estona.
Teresa, justament fa temps que tinc en ment de fer un flam de mató i no sabia com inventar-me la recepta. M'encanta el flam de mató, ara si que el podré fer.
Per cert, el sobre de quallada es pot substituir per gelatina? encara no controlo massa bé aquestes coses.
Fins aviat! ;)
Saps què hi haurà demà per postres a casa meva? Sí!!!!! aquest flam de mató!
Que bo , aquest flam de brossat. Aquesta també ens l'apuntam per fer-la. Dona-li l'enhorabona i les gràcies per a compartir-la a la teva filla.
Bon cap de setmana
Jo també el vaig fer amb la recepta de la Mercè. Es molt bo!
be, si que estaven pensades... però veient aquest flam teu ...no cal ser savi per rectificar.....
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada