ÍNDEX DE RECEPTES

11 de novembre del 2009

MELMELADA DE TARONJA




Aquesta melmelada queda una mica amargant, si us agrada que amarguegi més, feu bullir menys temps les pells o bé poseu-ne menys quantitat.

Proveu-la, és molt bona !

MELMELADA DE TARONJA


Ingredients

1 kg de taronges (ja pelades)

700 g de sucre (si la taronja és dolça amb 600g n'hi ha prou)

1 llimona

1/2 got d’aigua ( 200 ml)

Preparació

Pelem 3-4 taronges i la llimona, procurem no agafar la part blanca (amb un pelador de patates va molt bé). Posem al foc una olla amb aigua quan bull hi tirem les pells i deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim la mateixa operació una altra vegada, per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem

Pelem la resta de taronges, traiem al màxim la pell blanca, les pesem (abans de tallar-les), les tallem a trossets amb la cassola a sota per aprofitar el suc que va caient, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua.

Coem a foc mig durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura, quan es va refredant veiem si ja és prou espesa, si ja ens agrada apaguem el foc i anem omplint els pots, que prèviament haurem escaldat, els tanquem bé i els fem bullir (han de quedar coberts d’aigua) uns 10 minuts, vigilant que no es toquin els uns amb els altres perquè no es donin cops, podríen petar-se. Els traiem i deixem refredar. Els guardem en un lloc fosc.

Seguidors