ÍNDEX DE RECEPTES

9 d’octubre del 2014

CIGRONS AMB OU DUR (i cap i pota...)

Dia Mundial de l'ou, 10 d'octubre de 2014  Día Mundial del Huevo

Cada segon divendres d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'ou, web, aquest any, demà,  10 d'octubre. Justament ahir vaig fer, per dinar avui, cigrons amb una mica de cap i pota i com no falta mai amb ou dur! la novetat no es pas l'ou sinó la carn de cap i pota. Sempre  faig els cigrons, podríem dir a lo pobre, amb una picada d'all, julivert, pinyons i ametlla, i que no hi falti l'ou dur que li dona gust i cremositat, són una delícia! A casa no ens agraden els menuts, potser perquè no n'he fet mai!, però de petita a casa me n'he fet un tip, i que bons els trobava, els guisadets de cap i pota que feia la meva mare... encara puc percebre'n el gust, l'olor, els llavis i dits enganxifosos...d'aquells me'n menjaria un bon plat...Doncs bé, un dia d'aquests a Isona veig a la carnisseria uns paquetets envasats al buit de carn de cap i pota,  ja cuita, a punt per a fer-la guisadeta o com he fet jo, posant-ne uns dauets a aquests cigrons,  ha quedat un plat únic excel·lent, boníssim i salubable !!!
Si clicleu aquí trobareu més receptes que porten  OU
I ja que va d'ous, us deixo un truc per a pelar bé l'ou dur, aquells que s'hi resisteixen!! (segons diuen per massa fresc)
SORPRESA!!! OU AMB DOS ROVELLS!!

COM PELAR ELS OUS QUE S'HI RESISTEIXEN !!!
CIGRONS AMB OU DUR (i cap i pota...)
Ingredients
(per a quatre persones)
3/4 de quilo de cigrons cuits
Una ceba mitjana
1 c/s de tomàquet ratllat
1 c/p de polpa de pebrot vermell
4 ous durs
Oli verge d'oliva
Aigua o brou vegetal
En aquesta ocasió carn de cap i pota
Picada
2 grans d'all
Un grapat de fulles de julivert
Pinyons
Ametlles torrades
Elaboració
Bullim els ous amb aigua i sal durant 10 minuts. Reservem fora de l'aigua. Quan siguin freds els pelem i reservem.
En un morter posem una mica de sal (per evitar que l'all salti i surti fora del morter), els alls pelats i tallats, el piquem bé, a continuació posem el julivert i piquem bé, només ens cal afegir els pinyons, les ametlles... i continuar picant fins que tinguem la picada al punt.
En una cassola sofregim la ceba picada petita, millor picada que ratllada perquè ratllada perd molta aigua i sabor, quan estigui tova hi afegim el tomàquet ratllat i la polpa de pebrot i sofregim, a foc baix. Quan tenim el sofregit ben caramel·litzat hi afegim la carn de cap i pota (en aquest cas), com ja es cuita només cal donar unes voltes per a integrar-la amb el sofregit. Afegim l'aigua o brou i quan arrenqui el bull hi afegim els cigrons cuits, repartim la picada per sobre, remenem una mica per a que s'integri, un xup-xup i plat acabat!

Bon profit!!







5 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmm que bo

Cristina ha dit...

Jo també elshe provat amb ou dur...ara a mi de dos rovells, nai, nai.

Fem un mos ha dit...

Que bons els cigrons amb cap i pota i l’ou un bon acompanyament !
Petons

Tapa't de tapes ha dit...

Mmm! Deliciós. un plat de festa major!

MaryLou ha dit...

molt bons el cigrons amb l'ou dur!!! el cap i pota no m'agrada, però entec que és un bon plat únic!
Petonets

Seguidors