ÍNDEX DE RECEPTES

13 de març del 2017

CROQUETES DE SALMÓ



Avui toca salat!! i no és que no hagi fet dolç... me'l reservo per més endavant... un pecat! 
El Salmó és un peix de gust fort i que si se n'abusa cansa una mica, al menys a mi em passa... No havia provat mai fer-ne croquetes i com m'havia quedat un tall sense coure i s'havia de gastar vaig fer aquestes croquetes que ens van agradar molt, amb un gust suau, cremoses i ben cruixents!, em van sorprendre gratament! proveu-les!
Bona setmana!
CROQUETES DE SALMÓ 
Ingredients
200 g de salmó fresc
100 g de farina
1 ceba petita
2c/s d'oli
50 g de mantega
500 ml de llet
Sal/pebre/nou moscada
Per l'arrebossat
1 ou
Farina de blat
Panko (o pa ratllat)
Elaboració
Ratllem la ceba i la sofregim a les dues cullerades d'oli, quan ja està daurada hi afegim el salmó a daus petits, donem unes voltes i coem uns dos tres minuts, hi afegim la mitat de la llet tapem i a foc baix deixem que arrenqui el bull. Colem. Afegim la llet a l'altra mitat i si n'hi falta per a fer el 1/2 l n'afegim.
Posem la mantega en una paella a foc baix, quan s'hagi desfet hi aboquem la farina i deixem que es torri una mica, a continuació hi afegim la llet, remenem per a desfer la farina, posem sal, pebre i nou moscada i sense deixar de remenar coem fins a tenir una beixamel espessa i fina. Esmicolem el salmó i l'afegim a la paella, donem unes voltes per a integrar bé la barreja, quan es comença a desenganxar la massa de la paella, l'aboquem a una safata o mànega pastissera (sense boquilla) i deixem refredar.
Un cop tenim la massa freda, tallem la punta de la mànega, segons com vulguem de grans les croquetes, i fem tires de massa, fem talls a aquests xurros de la mida de croqueta que necessitem, i els arrebossem, primer per la farina, després per l'ou i per últim pel panko o pa ratllat. Fregim en un cassó amb oli abundant. Quan les traguem de l'oli les deixem un minut sobre paper de cuina per a traure l'excés d'oli, tot i que amb aquest arrebossat no queden gent olioses.
No les tingueu massa estona en el paper de cuina perquè s'estoven, això s'ha de tenir en compte per a a tots els arrebossats!
El panko és un pa ratllat, molla sobretot, seca i cruixent, típic de la cuina asiàtica i que ara podem trobar fàcilment perquè ja hi ha súpers especialitzats en aquesta cuina. Queden uns arrebossat molt, molt cruixents!!


7 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Quines croquetes més originals! Mira que de croquetes n'he menjat i moltes però crec que de salmó mai! Una idea excel.lent per les sobres de salmó!
Petons i bona setmana,
Palmira

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Jo si he menjat croquetes de salmó, son boníssimes, em quedo amb la recepta salada avui que m'agrada molt.
Petons.

lolines ha dit...

Originals i ben bones!!

sandra/ josemaria ha dit...

Que bones

La Cuina de l'Olga ha dit...

Teresa...em puc imaginar el bon gust que tenen! No sóc massa de salmó però en croquetes...no me'l vull perdre!
Petonets,
Olga

No tot són postres ha dit...

Doncs hauré de fer com tu, fer-ne croquetes perquè jo també me'n canso aviat del salmó.
Tenen aspecte de ser molt bones
Ptnts
Glòria

Visc a la Cuina ha dit...

Quina passada de croquetes!

Seguidors