ÍNDEX DE RECEPTES

11 de juny del 2018

PAVLOVA DE XOCOLATA

Una de les nostres postres preferides, la Pavlova!!!, en aquesta ocasió de xocolata, espectacular!!!
La recepta es de la xef  Nigella Lawson, que m'agrada molt!. 
Si remeneu una mica pel bloc hi trobareu altres versions de Pavlova també boníssimes!
Com tenia clares d'ou de la crema que havia fet el dia d'abans, vaig aprofitar per a aquesta pavlova, que acasa sempre és ben vinguda...
Si no feu servir les clares d'ou que us hagin sobrat d'una altra perparació les podeu congelar perquè a la nevera aguanten molt poc, però jo us recomano que feu aquesta delicia!!
Amb aquestes quantitats n'hi ha per a 8-10 persones.
PAVLOVA DE XOCOLATA
Ingredients
6 clares d'ou
300 g de sucre
3 c/s de cacau en pols (Valor)
1 c/s de vinagre balsàmic
50 g de xocolata negra picada
Per al topping
500 ml de nata per a muntar
Fruites al nostre gust

Fem la merenga:
Preescalfem el forn a 180º
Cobrim una safata de forn amb paper sulforat, hi dibuixem un cercle  (amb el cul d'un motlle mateix) d'uns 22 cm, i col·loquem damunt la safata del revés, la banda que hem dibuixat que toqui la safata).
Amb el robot que tingueu bateu les clares a punt de neu, quan comencin a fer pic hi anem incorporant el sucre poc a poc, ens ha de quedar una merenga brillant i una textura forta.
Afegim el cacau tamissat, el vinagre i la xocolata picada (a trossets petits), amb una espàtula barregem amb moviments envoltants fins a tenir una barreja homogània.
Aboquem la merenga a la safata dins el cercle que hem dibuixat, li anen donant igual altura i allisant una mica.
Coem durant 1h i quart a 150º, ha de tenir un aspecte cruixen i una costra trencadissa.
Un cop cuit, apaguem el forn i l'hi deixem tota la nit amb la porta una mica oberta.
Muntem la nata, no cal que sigui molt muntada (jo potser em vaig passar una mica...), la repartim per sobre la pavlova i deixem caure per sobre els gerds o la fruita que haguem triat i postres acabades!!!
Aquest pas últim millor fer-lo abans de servir.











3 comentaris:

Miquel ha dit...

Tremenda pavlova, imposible decir no.
petons

Palmira POM ha dit...

Mira que ens agrada la pavlova però de xocolate no n'he fet mai! I amb recepta de la nigella i benedicció teva ben aviat caurà a casa!
petons i bona setmana
Palmira

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Molt maca aquesta Pavlova amb el contras de les fruites vermmelles. Ja imagino que us va agradar molt.
Petons.

Seguidors