ÍNDEX DE RECEPTES

30 de juny del 2020

COCA DE SANT JOAN (vegana)

Aquest any ens hem animat a fer una coca de brioix vegana, que a casa en són dos..., i sorperesa vaig tenir! què bona!!! El brioix boníssim!! i la crema ben bona, amb el gustet de la llimona i canyella... 
Així que prova superada!!! i a repetir segur, la recepta del brioix la podem aprofitar per a fer per a diferents tipus de elabaoracions.
A casa, però, la reina és la de llardons...boníssima!!
COCA DE SANT JOAN (vegana)
Ingredients
Crema:
250 ml de llet d'ametlla (soja...)
50 g de sucre
25 g de maizena
1/2 c/c (cullera de café)
Vainilla/ aigua de tarongina
Pell de llimona
30 g d'oli de girasol
Massa de la coca, brioix
400 g de farina de força
220 ml de llet d'ametlla o soja tèbia
10 g de lleval de pa, del sec, o 30 g de llevat fresc
8 g de sal
80 g de sucre
80 g de margarina vegetal a termperatura ambient
pell de llimona i taronja ratllada
Sucre, fruites, crema... per a decorar
Fem la crema
En un cassó posem la llet, el sucre, la vainilla o canonet de canyella i la pell de llimona (sense part blanca). Quan arrenqui el bull, apaguem el foc i deixem infusionar una mica. Desfem la maizena amb una mica de llet d'ametlla i per donar una mica de color hi posem una mica de cúrcuma, tot ben barrejat barrejat i ho afegim a la llet que haurem infusionat i tret la pell de llimona i canyella. Remenem bé, i tornem a posar a foc baig i sense deixar de remenar uns tres minuts, ha d'espessir, quan tingueu una textura cremosa i espesa, apartar del foc i remenar bé i fort per a que quedi ben fina, hi afegin l'oli i remenm molt bé, quedarà ben brillant!
La passem a la mànega pastuissera i reservem a la nevera.
Fem el brioix 
En el bol de l'amassadora, jo amb la KitchenAid, podeu fer-ho a mà o amb el robot que tingueu, hi posem els ingredients secs i barregem, amb el ganxo i vel. 1. 
Afegim la llet i amassem un parell de minuts. Incorporem la margarina poc a po9c i sense deixar d'amassar fins que estoigui ben integrat tot. Amassem durant uns 10 minuts.
Fem una bola amb la masa i la deixem reposar durant 1 hora i mitja tapada amb un drap, ha de doblar el volum.
Passem la massa ja fermentada a la safata folrada amb paper vegetal, l'estirem bé, si cal ens ajudem amb el curró, deixem 1 cm aprox. de gruix.
Posem la crema pastissera, que ja estarà freda, fent el dibuix que vulguem, els rombs  és la típica (jo vaig fer el forat de la mànega massa gran i no vaig poder...
Posem fruita confitada, si volem. Repartim pinyons (prèviament mullats per a que no es cremin)
Jo humitejo sucre amb anís per a fer el sucre granulat, queda molt bé i bo! també el repartim per sobre, tapem amb el drep i tornem a deixar reposar 30 minuts.
Mentres preescalfem el forn a 200º, courem la coca a 190º durant 25 minuts, però ja sabeu que cada forn és un món, aneu mirant...
Un cap cuita traiem del foprn i deixem refredar damunt una reixeta.

* jo vaig fer la meitat d'aquestes quantitats, 


Seguidors