ÍNDEX DE RECEPTES

7 de març del 2023

FLOR DE PASTA FILO I CREMA

 

Unes postres requetebones, fàcils i ràpides de preparar. La pasta filo no la faig servir gaire a la meva cuina  però reconec que és molt versàtil i d'un resultat molt bo! 
Aquesta coca, flor de pasta filo, i crema dona un més què bon resultat!
Molt cruixent i alhora cremosa per dins, proveu-la!!!
Com no erem colla jo vaig fer-la més petita, amb un motlle de 18 cm, això si, molt important que no sigui desmotllable perquè sinó la crema, que és líquida perquè es courà al forn, sortirà pel cul del motlle.
Us poso les quantitats que vaig fer servir jo, si la voleu fer més gran dobleu la quantitat i un motlle de 
23 cm.
FLOR DE PASTA FILO I CREMA
Ingredients
Pasta filo (no vaig comptar les fulles però un paquet de 10 segur)
250 ml de llet
60 g de sucre 1 banca de canyella
10 g de maizena
2 ous L
Mantega
Sucre llustre
Preparació
Començarem pintant el motlle amb mantega fosa, després cada una de les làmines de pasta filo, pleguem cada làmina de pasta filo en zig zag, l'enrotllem no massa apretada i anem colocant en el motlle, començant a cobrir el centre del motlle i cada una al voltant de l'anterior, fent forma de flor.
Preescalfem el forn a 170º i coem durant 15 minuts aprox. aneu mirant perquè es crema fàcilment, si veieu que ja té un color ben torradet per sobre poseu un paper d'alumini per sobre.
Per fer la crema posem en un cassó la llet i la branca de canyella i fem arrencar el bull.
En un bol posem els ous, el sucre i la maizena i barregem molt bé amb un batedor manual, hi anem afegint la llet infusionada remenant molt bé, quan ja tenim la barreja homogènia, jo la colo,  l'aboquem per la flor, entre els espais que ens han quedat, i tornem al forn durant 20 minuts, la crema quallarà i tindrem a punt la nostra flor! deixarem refredar i empolsinarem amb sucre llustre.
Jo la vaig desemmotllar... costa lo seu... perquè és molt fràgil... 


Seguidors