ÍNDEX DE RECEPTES

10 de juny del 2016

TROBADA BLÒGUERS A CALDES DE MONTBUI 4/06/2016

A les 9:30 en punt ens vam trobar al Museu Thermalia de Caldes de Montbui.
Ens van rebre amb les mans obertes tant l'Ajuntament, el Museu, el Consell Comarcal, l'Oficina de Turisme, I per agafar forces per a la jornada, ens van preparar un bon esmorzar amb productes del poble.
L'Oficina de Turisme ens va fer una visita guiada per la Vila, Termes Romanes, la Font del Lleó (que no pots marxar del poble sense haver passat el dit per l'aigua, que surt a 74º !),  la farmàcia Codina, Can Rius, abans balneari, el safareig termal La Portalera (aquí l'aigua surt a 45º) (encara en funcionament i amb horari per a roba blanca i de color)
Antiga Farmàcia Codina, des del 1810. Pastiller antic i primeres eines que van emprar per a fer el primer iogurt termal!
 Pastes Sanmartí, fideuers des del 1700, 9 generacions!
Safareig termal La Portalera, en plena activitat, amb horari per a roba blanca i de color... curiós! i gran mur per a estendre...
 Embotits Pedragosa, aquest any compleixen els 100 fent productes de qualitat!! La llonganissa 100% de carn de gall d'indi, boníssima!!
Pastisseria Muntada, on el  Joan ens havia preparat unes boníssimes mousses, una de coco amb pinya infusionada amb anís estrellat i una altra de xocolata i avellanes, no sabria quina quedar-me... bé... si, amb la de xoco!
Celler La Vallesana, amb els seus licors estrella, l'anís de taronja i Licor de Flors del Remei, licors elaborats des del 1918! Aixó si... fortets!
 Forn l'Espiga d'Or, on l'Esther i la Meritxell ens van engrescar amb tot el que fan al seu obrador! ah! i jo que no passo per cap poble sense provar la seva coca, aquí la fan boníssima...
Els platillos del Mirko Carturan, cuiner piamonts, adoptat pels calderins... que saben el què fan...
Tot estava deliciós! A més a més ens va sorprendre amb la preparació en directe d'un plat típic de la seva terra, uns macarrons amb anxoves i préssec fresc, boníssims!  A banda del luxe d'estrenar l'espai d'aquesta cuina!!
 Doncs ja sabeu, ben a prop tenim Caldes de Montbui que val la pena conèixer! Ah! i gaudir d'un bon bany termal als Banys Termals El Safareig, aquí !

6 de juny del 2016

NÚVOLS BANYATS AMB XOCOLATA

 
Aquest dissabte vaig anar a la trobada bloguera, organitzada pels amics Anna i Jordi del blog Retalls de cuina, " #gastroThermalia", a Caldes de Montbui. Vam passar un  dia fantàstic, n'he de fer un petit resum per a ensenyar-vos tot el que vam visitar, aprendre i menjar... que déu ni do del que hi vam posar...Com us dic vam passar un gran dia en molt bona companyia. Des d'aquí, moltes gràcies als organitzadors Anna i Jordi, al Museu Thermalia, en especial a la Judith, que és un encant! i a l'Ajuntament, i a la resta de col·laboradors que hi han participat!
Em feia molta il·lusió preparar alguna coseta per a tots els bloguers, però el temps se'm tirava a sobre... havia de ser cosa ràpida però bona! i se'm va acudir aquesta llaminadura... que va anar molt bé per acompanyar el cafetó de després del dinar, que us avanço va ser al restaurant de Mirko Carturan, molt, molt recomanable! Van, vam estar tots molt contents i agraïts!
NÚVOLS BANYATS AMB XOCOLATA
Ingredients
Una bossa de núvols
Xocolata 70% (la que agradi...)
Brotxetes
Preparació
Punxem un núvol a cada pal de brotxeta. Tallem a trossets la xocolata i la desfem al bany maria, jo en reservo una mica per afegir-la un cop la del foc s'ha desfet, d'aquesta manera baixo la temperatura de la xocolata, i l'acabo de temperar fins a que estigui a uns 37º. Si no teniu termòmetre tampoc cal mirar tant prim amb aquesta preparació, quan la noteu a la temperatura del cos ja podreu anar banyant els núvols, i els anem deixant damunt de paper sulfuritzat, deixem que es refredi i torni a tenir una textura forta. Reservarem a la nevera, sobretot ara que ja fa calor!







1 de juny del 2016

PASTÍS DE RIGATONIS AMB TONYINA

El dinar d'avui serà aquest pastís de rigatonis amb tonyina, que ja feia temps que em voltava pel cap... Sovint faig macarrons amb la mateixa salsa i ens agrada molt, per això confio en que aquest pastís els superarà perquè és ben complert... beixamel i gratinat...un pecat! La pasta amb peix m'agrada molt, queda molt gustosa i és paeix millor, no es fa tant pesada com quan la combines amb carn.
Queda un pastís força original!
PASTÍS DE RIGATONIS AMB TONYINA
Ingredients
500 g de Rigatonis
3/4 de k de salsa de tomàquet
300g de tonyina de llauna natural (pes aprox.)
4-6 filets d'anxova
Una ceba petita
Orenga, sal, pebre
Formatge ratllat (emmental, 4 formatges...)
Beixamel (opcional)
Preparació
Bullim la pasta en aigua abundant amb sal. Seguiu les indicacions de cocció del fabricant. Escorrem, reservant una mica de l'aigua de bullir i reservem.
Piquem la ceba  i la sofregim en una mica d'oli, afegim el tomàquet (en el meu cas ja era fregit, triturat de la marca Hida, molt bo), si el poseu natural trigareu una mica més però serà encara més bo, un cop tenim el sofregit de tomàquet i ceba fet només caldrà afegir la tonyina i les anxoves, l'orenga, el pebre i rectificar de sal (compte que l'anxova ja és salada). Afegir una mica de l'aigua de bullir, remenar  i reservem
En un motlle desmotllable anem col·locant drets els rigatonis, per sobre repartim la salsa, anirà entrant pels forat de la pasta, donem un copets al motlle per a que vagi entrant més. Fem una beixamel no massa espessa i cobrim, acabarem repartim per sobre amb el formatge, jo vaig fer-ho amb barreja de 4 formatges. Només serà qüestió de gratinar-ho i a taula!!
Font: la idea del pastís volta per internet, cadascú l'adapta al seu gust...

Seguidors