24 de novembre del 2009
CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ
M'agrada molt la crema o puré de carbassa, amb o sense pa fregit ( més bo amb que sense...), però aquest dia vaig provar d'afegir-hi un ou poché, que és més llauger. Primer vaig pensar que potser quedaria massa textura cremosa, però em va agradar molt i molt, el rovell de l'ou li va donar una textura molt agradable i la clara el toc dur de la crema. No se explicar-vos-ho ... però queda molt bé, tant de gust com en boca (com diuen els entesos...).
A veure si ho proveu!
CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ
Ingredients per a la crema
- 1 kg de carbassa
- 2 porros
- oli
- sal
- pebre
- rajolí de crema de llet
- cullerada de mantega
Aquests tres últims ingredients són opcionals, si no els posem ens quedarà més com un puré.
Ou poché
En una olla posem a bullir aigua amb un rajolí de vinagre blanc. Quan bulli hi tirem l'ou, amb compte que no es trenqui el rovell, deixem coure 4 minuts, retirem l'ou, l'escorrem bé i el reservem.
Preparació
Tallem la carbassa a trossos i la pelem, rentem i tallem a daus més petits. Netegem el porros, fem una creu amb el ganivet a la part més verda i rentem bé sota l'aixeta, i tallem a trossets.
En un a cassola posem una mica d'oli, aboquem la carbassa i el porro remenem i deixem que sofregeixi una mica, donem unes voltes i a continuació hi afegim aigua, fins que cobreixi, salem i dexem bullir fins que la carbassa sigui ben tendra, uns 20 minuts aprox.
Traiem del foc, hi agegim el rajolí de crema de llet i la mantega, i triturem bé amb el pimer, fins que tinguem una crema ben fina, provem el punt de sal i podem afegir una mica de pebre blanc.
Servim la crema ben calenta amb l'ou poché.
Bon profit !
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
que bona la carbassa!!! i amb l'ou us puc assegurar que aquesta crema millora !
Salut!
Publica un comentari a l'entrada